Hangokat hallott, és ezek a hangok küldték lopni

Nyolc vagyon elleni bűncselekménnyel gyanúsítják a dabasi rendőrök azt a 25 éves férfit, aki ellen a napokban fejezték be a vizsgálatot - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

„Hangokat hallottam, ezek a hangok küldtek engem lopni” – mondta kihallgatásán K. János. A jelenleg is letartóztatásban lévő férfi 2022. január közepétől, két hét leforgása alatt közel egy tucat örkényi házban járt. Besurrant, benyomta az ablakot, leverte a lakatot, feltépte a szúnyoghálót – így jutott be, vagy csak az udvaron nézett szét és vitte, amit elbírt. Konyhaszekrényben talált pénzt, kerékpárokat, láncfűrészt. Néhány helyszínen csak zsákmánya - tyúkok, bukósisak, telefon, véső készlet - összekészítéséig jutott, megzavarták, elmenekült. A lopásokkal több mint 200 ezer forint kárt okozott, de rongálásainak helyreállítási költsége is több tízezer forintra rúg.

K. Jánost többször kihallgatták. Volt, hogy részletesen beismert, volt, hogy meg sem szólalt, az egyik alkalommal lopásra buzdító hangokkal magyarázta tetteit. Az igazságügyi elmeszakértő véleménye szerint a férfi nem szenved mentális zavarban, sem kóros elmeállapotban, büntethető.

A Dabasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a 3 rendbeli lopás bűntettének, 3 rendbeli lopás bűntette kísérletének, valamint 2 rendbeli lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárásban a szükséges cselekményeket elvégezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !