Gyorshajtókat szűrtek ki a kecskeméti rendőrök, volt olyan sofőr, aki 90 km/h helyett 193 km/h-val közlekedett

Öt gyorshajtót is kiszűrtek a kecskeméti rendőrök mozgó sebességellenőrzés során Bács-Kiskun megyében. Volt olyan sofőr, aki 90 km/h helyett 193 km/h-val közlekedett - közölte a  Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei közúti ellenőrzést - mozgó sebességellenőrzést - hajtottak végre az 5-ös számú főúton. A rendőrök öt személyautót mértek be, melyek a lakott területen kívüli megengedett legnagyobb sebességet - 90 km/h - átlépve, 116 km/h-val, 139 km/h-val, 148 km/h-val, 155 km/h-val és 193 km/h-val közlekedtek. 

A rendőrök az ellenőrzés alá vont sofőröket gyorshajtás miatt 30.000, 45.000, 60.000, 90.000 és 200.000 forint közigazgatási bírsággal, valamint összesen 26 közúti közlekedési előéleti ponttal sújtották. Egy járművezető a vasúti átjáró tilos jelzésének ellenére haladt át a síneken, ezért őt is 30.000 forint közigazgatási bírsággal és 8 közúti közlekedési előéleti ponttal büntették a rendőrök.

A baleseti statisztikák szerint a közlekedési balesetek legfőbb oka a gyorshajtás.

Sebesség túllépése esetén a többszörösére nő a féktávolság, a járművezetőnek sokkal kevesebb ideje marad egy veszélyhelyzetben a jó döntés meghozatalára, hiszen ilyenkor jelentősen megnövekszik a reakcióidő alatt megtett út is!

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a sebességhatárokat minden esetben tartsák be, a közlekedés szabályinak megsértése súlyos, és visszafordíthatatlan következményekkel járhat! A helyes közlekedési magatartással megelőzhetők a közúti tragédiák. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !