Fejbe rúgta a vizslát, majd addig térdelt a nyakán, amíg a kutya meg nem halt

A kunszentmártoni rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, aminek gyanúsítottja egy vizsla elpusztulását okozta - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

Állatkínzás miatt érkezett bejelentés a rendőrségre és indult eljárás a Kunszentmártoni Rendőrkapitányságon. A megalapozott gyanú szerint egy kunszentmártoni lakos a településről kifelé haladva sétáltatta pórázon és hámon lévő, fegyelmezetten közlekedő vizsláját, mikor egy kistestű kutya odarohant hozzájuk és támadólag lépett fel az állattal szemben. A vizsla elkapta a támadó ebet és a szájában tartotta. Ekkor egy férfi odaszaladt az állatokhoz, fejbe rúgta a vizslát, és mivel az nem engedett a szorításból nagy erővel rátérdelt a nyakára és folyamatos nyomás alatt tartotta. A kutya elengedte a kistestű támadóját, de a férfi tovább térdelt az állaton egészen addig míg az nem mozdult. A kutya gazdája pedig többször kérte, hogy engedje el kedvencét. A vizsla a helyszínen elpusztult. A gyanúsítottként kihallgatott 38 éves férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését.

Az eljárás során kirendelt állategészségügyi igazságügyi szakértői vélemény szerint az állat az őt ért stranguláló (elszorító) hatások és tompa erőművi behatások együttes hatása következtében pusztult el.

A kunszentmártoni rendőrök befejezték az állatkínzás bűntett elkövetése miatt folytatott nyomozást, és az iratokat vádemelési javaslattal megküldték az ügyészségnek.   

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !