Egyedül élő, beteg nyugdíjast rabolt ki egy 17 éves fiú Berekböszörményben, 770 forint volt a zsákmánya

A Debreceni Járási Ügyészség minősített rablás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a letartóztatásban lévő fiatal ellen, aki a sértett nyugdíját akarta megszerezni.

A 17 éves fiatalkorú és a 65 éves, gyenge fizikumú sértett látásból ismerték egymást, mindketten Berekböszörményben élnek. A fiatalkorú tudta, hogy a sértett a nyugdíját mikor kapja meg, ezért elhatározta, hogy a pénzét akár erőszakkal, akár fenyegetéssel megszerzi.

A vádlott késő este a lakásán magához vett egy hosszú bozótvágót, az arcát maszkkal eltakarta, és elment a sértett házához. A kerítésen át bemászott az udvarra, majd a kulcsra zárt bejárati ajtót a vállával benyomva bement, A sértett a zajra felébredt, a villanyt felkapcsolta, ekkor azonban a fiatalkorú a bozótvágókést felemelte, és megfenyegette a férfit, hogy elvágja a nyakát, ha nem ad neki pénzt. A sértett nagyon megijedt, ezért átadott egy 500 forintos bankjegyet, valamint 270 forint aprópénzt - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A fiú gyorsan elhagyta a helyszínt, majd egy közeli ismerősét megkérte arra, hogy vigyázzon a neki átadott pénzre. Ezt megelőzően ismerőse udvarán elrejtette a bűncselekmény elkövetéséhez használt bozótvágókést, és a rajta lévő fekete sportcipőt.

Az ismerősnek nem tudta, hogy a pénz bűncselekmény elkövetéséből származik. A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság a lopott pénzt lefoglalta, majd azt visszaadta a sértettnek.

A nyomozás során a sértett kérte a vádlott büntetőjogi felelősségre vonását magánlaksértés bűntette miatt is.

A Debreceni Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő fiatalkorú ellen felfegyverkezve, a bűncselekmény elhárítására idős koránál és fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és erőszakkal, éjjel, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon.

A járási ügyészség indítványozta, hogy a járásbíróság a vádlottat javítóintézeti nevelésre ítélje, továbbá a bozótvágó kést kobozza el.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !