Ugrás a fő tartalomra

Egy kiskunhalasi férfi többször a házuk felgyújtásával fenyegette meg szüleit, hogy rettegésben tartsa őket

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kényszerítés hatósági eljárásban és zaklatás mellett kábítószer birtoklás, jármű önkényes elvétele, valamint lopás miatt is vádat emelt egy helybeli férfival szemben, aki miután rendszeresen meglopta őket, házuk felgyújtásával fenyegetőzve tartotta szüleit rettegésben. Apját emellett a torka elvágásával is megfenyegette, hogy a feljelentés tételében megakadályozza.

A vádirat szerint a vagyontalan, csavargó életmódot folytató kiskunhalasi férfi – az ügy vádlottja – rendszeresen kábítószert és alkoholt fogyasztott, megélhetését pedig részben lopásokból biztosította. Szülei szívességből engedték, hogy felnőttkorú fiuk a családi házukban lakjon, ő azonban ezzel visszaélt, és 2021 júniusától mintegy fél éven át rendszeresen meglopta őket. A vádlott minden mozdítható dolgot, így festményt, porcelán figurát, háztartási gépeket, mobiltelefont, de még mosogatószekrényt is ellopott, majd eladogatott, több mint 700 ezer forinttal károsította meg szüleit.

A vádlott azért, hogy szüleit rettegésben tartsa, többször a házuk felgyújtásával fenyegette meg őket, ami komoly félelmet keltett bennük, mivel nem sokkal korábban a vádlott jelenlétében az ingatlanukban ismeretlen körülmények között tűzeset történt.

A bódult állapotban lévő vádlott 2022 januárjában életmódja miatt szóváltásba keveredett az apjával, akitől ekkor pénzt is kért volna. Mivel az apja visszautasította, a vádlott szidalmazni kezdte. Amikor a sértett utalt a korábbi lopásokra és távozásra szólította fel fiát, és kilátásba helyezte, hogy feljelenti a vádlott megfenyegette, hogy ha kihívja a rendőrséget, leszúrja.

Nyomatékot adva fenyegetésének, a vádlott felkapott a konyhapultról egy kést is és azzal elindult az apja felé, azonban az anyja közéjük állt, így a vádlott letette a kést.

A férfinak egy további gépkocsi feltörés mellett amiatt is felelnie kell, hogy 2021. november 6-ra virradóra egy kiskunmajsai telepen, az indítókulcsokat magához vette és egymás után két ott parkoló autót is elkötött, hogy kocsikázzon. Az egyik járművet még visszavitte a telephelyre, a másikkal azonban egy villanyoszlopnak ütközött és 4 millió forint kárt tett benne.

Az ügyészség a férfit kényszerítés hatósági eljárásban bűntette mellett többrendbeli lopás és jármű önkényes elvételének bűntettével, valamint zaklatás és kábítószer birtoklás vétségével vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A letartóztatásban lévő férfi ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nem ültek fel a provokációnak a somogyi rendőrök

Felvételt készített a velük szemben intézkedő rendőrökről egy közúti ellenőrzéssel érintett férfi és nő 2022. szeptember 24-én este Balatonszemesen. Az eseménysort rögzítő videót ezt követően – a testület tagjait becsmérlő üzenettel ellátva – a Youtube-ra is feltöltötték. A férfi esetében ez nem egyedülálló: Facebook oldalán több olyan bejegyzés, valamint képsorok is láthatóak, amelyek a rendőrökkel szemben szándékos és provokatív fellépésről tanúskodnak. A feltöltő a felvétel leírásában valótlanságokat állít. A tényleges történések szerint – amelynek jelentős része egyébként a felvételen is látszik/hallatszik – a jármű vezetője és utasa a többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó személyazonosságát igazolni, emiatt a rendőrök mindkettőjüket előállították.  Az intézkedés a parancsnoki kivizsgálás alapján szakszerű és jogszerű volt. Molnár Gábor rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány az eseményeket követően köszönetét fejezte ki az intézkedésben résztvevő kollégáinak, aki

Súlyos testi sértés miatt keresik a képen látható férfit

A kőbányai rendőrök az egyik feltételezett elkövető azonosításához a lakosság segítségét kérik. A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága súlyos testi sértés bűntett kísérlet gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint két férfi Budapest X. kerületében, egy Könyves Kálmán körúti benzinkút mögött féltékenységből többször megütött egy másik férfit. A sértettet az ütésektől a földre esett, de az elkövetők még ezután is tovább bántalmazták, majd távoztak a helyszínről. A férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A nyomozás során a rendőrök azonosították az egyik elkövetőt, társát továbbra is keresik. A feltételezett elkövető 30 év körüli, körülbelül 175 centiméter magas, sportos testalkatú. A bűncselekmény elkövetésekor kék farmernadrágot és farmeringet viselt. Jobb felkarján tetoválás van. A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható férfit feli

A külseje miatt gúnyolták az iskolában a 11 éves gyürei kislányt, aki öngyilkos akart lenni

Gyürén egy 11 éves kislány lépett ki a vonat elé: iskolai zaklatások miatt akart véget vetni az életének.  Szomorú tragédia történt vasárnap Gyürén: egy kislány a nyílt pályán lépett ki a vonat elé, szándékosan. A 11 éves gyermeket életveszélyes állapotban szállították kórházba a baleset után, amit a monzdonyvezető már nem tudott elkerülni. A kislányt nagyszülei nevelték, az ismerőseik értetlenül álltak a tragédia előtt. Kiderült, hogy a gyermek iskolai zaklatások miatt akart véget vetni az életének - írta a Life . "A lába szilánkosra tört és súlyosan roncsolódott a koponyája" - mondta a Borsnak a kislány, Hanna nagypapája. Mint kiderült, a gyereket a külseje miatt bántották, többször sírva ment haza. "Bementem az iskolába, hogy a problémát jelezzem, de nem lett eredménye" - árulta el a nagypapa. A gyerek állapota még mindig kritikus Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Fejét alufóliába, lábát és testét szemeteszsákba bugyolálva lopott egy szegedi férfi

Fejét alufóliába, lábát és testét szemeteszsákba bugyolálva lopott egy szegedi férfi - közölte a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság. Nem egy kreatív hobbi boltba, hanem egy élelmiszerüzletbe tört be rendhagyó ruházatával az elkövető, aki egy fotocellás ajtót kővel áttörve némi szeszes italra tett szert cselekménye során . Az ezredforduló bűnügyi sorozatai azonban nem készítették fel elég alaposan a tettest, a nyomozók ugyanis a helyszínen rögzített nyomok alapján még aznap elfogatóparancsot adtak ki ellene. A szegedi férfit a rendőrök napokon belül elfogták. Az eredményes felderítést követően, a nyomozás lezártával az elkövetőnek dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt kell felelnie. Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Arany Málna díjas lopás történt Kecskeméten

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai őrizetbe vettek egy 26 éves helybélit, aki annyira belefeledkezett a lopásba, hogy a helyszínen hagyta táskáját, majd a kiérkező járőrök mellől próbálta visszacsenni a hátramaradt értékét, sikertelenül -  közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság. Bejelentést tett a Kecskeméti Rendőrkapitánysága tegnap előtt reggel egy idős asszony, miszerint az éjszaka során egy ismeretlen személy több dolgot is eltulajdonított a megyeszékhelyi otthonából. A 69 éves sértett arról számolt be a rendőröknek, hogy a tolvaj a kapun bemászva belülről kinyitotta a zárt kaput, így tudott bejutni az udvarba, ahonnan ellopta az ott parkoló személyautó akkumulátorát. Ezen kívül kirámolta a nyári konyhát, innen használati tárgyakat vitt el, valamint kerti gépeket lopott a fészerből. A zsákmánya között szerepelt egy talicska is, amivel nagy valószínűséggel az újonnan szerzett portékákat szállította. Azonban nem volt elég alapos a tolvaj, ugyanis hátra hagyta a tás