Ugrás a fő tartalomra

Egy házaspár a társkereső segítségével tizenötmillió forintot csalt ki a gyanútlan áldozatoktól

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy házaspár – egy 37 éves férfi és egy 40 éves nő – ellen. Az elkövetők online társkereső oldalon megismert áldozataikat - előttük többféle, változatos szerepet eljátszva – összesen több mint 15 millió forinttal károsították meg.

A vádirat szerint – a csalás miatt korábban már többször is büntetett - házastársak 2021-ben a megélhetésüket csalások rendszeres és szervezett elkövetésével biztosították.

A férfi regisztrált egy online társkereső oldalon, a profilhoz egy ismeretlen nő fényképét csatolta. A hirdetésre jelentkező férfiakkal a felesége levelezett, majd telefonon a sértettek bizalmába férkőzött, és a személyes találkozó reményét lebegtetve előttük pénzt kért tőlük. Azt állította, hogy fodrász mestervizsgára készül, és ahhoz, hogy az ösztöndíjat megkapja, vagy le tudja tenni a vizsgát, azonnal a sértett belföldi vagy külföldi lakóhelyéhez közeli városba kell utaznia a tanárához, ehhez azonban pénzre van szüksége. A kitalált mesterfodrászhoz a nő még telefonszámot is adott, amit ha a sértettek felhívtak, valójában szintén vele beszéltek, csak a vádlott elváltoztatta a hangját és eljátszotta a szerepet.

A nő később további összegeket kért, azt állítva, hogy a gépkocsija útközben lerobbant és szerelőt kellett hívnia vagy, hogy rendőrök intézkednek vele, illetve, hogy börtönbe került, mert kiderült, számos tartozása van különböző hatóság felé. Ilyenkor síró hangon közölte, hogy, ha nem tud fizetni, akkor bent tartják a fogdán. A hitelesség látszatát keltve a férje hol autószerelőnek, hol rendőrnek adta ki magát a telefonban, de előfordult hogy a nő maga játszotta el – ugyancsak elváltoztatott hangon - egy rendőrnő, vagy épp egy büntetés-végrehajtási tiszt szerepét. Amikor a sértettek már nem fizettek tovább, a nő a további telefonhívásokra nem reagált, elérhetetlenné vált.

A megkárosítottak feljelentése alapján az újpesti rendőrök azonosították a vádlottakat, elfogták őket és felderítették a csalássorozatot.

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség a házaspárt 7 rendbeli, társtettesként, üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett csalás bűntettével vádolja mint különös visszaesőket. Az ügyészég a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság ítélje őket börtönbüntetésre, illetve tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától, valamint állapítsa meg, hogy a nő nem bocsátható feltételes szabadságra. Utóbbi indoka, hogy a vádlott a vád szerinti bűncselekményeket korábbi börtönbüntetésre ítélése után, azonban még a letöltés megkezdése előtt követte el. Időközben a nő megkezdte korábbi büntetése letöltését, a férfi pedig jelen ügyben letartóztatás alatt áll. Az ügyészség indítványozta azt is, hogy a bíróság a sértettek kártérítési igényét érdemben bírálja el.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy benzinkúton elhagyott nagyobb összegű készpénzt megtalálta, magával vitte és azt a hatóságon nem adta le

A Győri Rendőrkapitányság jogtalan elsajátítás vétsége megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok alapján , vélhetően a képen látható férfi gyanúsítható azzal, hogy 2022. szeptember 25-én 12 óra körül Győrben, a Szent István úton lévő egyik benzinkúton elhagyott nagyobb összegű készpénzt megtalálta, magával vitte és azt a hatóságon nem adta le. A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható személyt felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Győri Rendőrkapitányságon (Győr, Zrínyi utca 54.), illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámát, illetve bejelentés tehető a 112-es központi segélyhívón is. (Fotó: police.hu) Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Videón, ahogyan egy Chevrolet elgázol egy kerékpárost

A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya eljárást folytat segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt. A rendelkezésre álló adatok alapj án egy ismeretlen személy 2022. november 9-én 17 óra 5 perckor Győrben, a Jedlik Ányos híd felől a Híd utca, Töltésszer utca kereszteződésénél lévő körfogalom irányába közlekedett feltehetően egy szürke színű Chevrolet Lacetti kombi típusú személygépkocsijával. Haladása során a járművezető a körforgalom előtt - a kamerafelvétel alapján – észlelte, hogy a számára nem biztosított elsőbbséget egy kerékpáros fiatalember, aki a Híd utca felől hajtott a kijelölt gyalogátkelőhelyre. A sofőr a járművét lefékezte, azonban ennek ellenére a biciklisnek érintőlegesen nekiütközött és őt fellökte, aki ezt követően visszaült a kerékpárjára és tovább haladt. A balesetet észlelve az ismeretlen vezető megállt, de segítségnyújtás nélkül a helyszínt elhagyta. A baleset következtében a 13 éves kerékpáros fiú megsérült Megosztás

Segítsen, ha felismeri a képen látható férfit!

A nyomozók az állampolgárok együttműködését kérik az ismeretlen elkövető azonosításához. A Győri Rendőrkapitányság lopás vétsége gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok alapján, vélhetően a képen látható ismeretlen férfi gyanúsítható azzal, hogy Győrben, a Szigethy Attila úton lévő élelmiszer áruházban több árucikket rejtett táskájába, majd azokkal fizetés nélkül akart távozni. A bolt elhagyása előtt azonban a biztonsági személyzet őt feltartóztatta, ennek során köztük dulakodás alakult ki, majd az ismeretlen személy a helyszínről - az árucikkeket hátrahagyva – elmenekült. A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Győri Rendőrkapitányságon (Győr, Zrínyi utca 54.), névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámot vagy az ingyenesen hívható 06-80-5

Szökött fogolyt keresnek a nógrádi rendőrök

A Szécsényi Rendőrkapitányság folytat eljárást fogolyszökés vétség elkövetésének gyanúja miatt Oláh Norbert ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a 20 éves férfi 2022. november 20-án a délutáni órákban a lábára helyezett nyomkövető eszközt levágta, majd a házi őrizet helyéül kijelölt szécsényi lakóhelyéről ismeretlen helyre távozott. A Szécsényi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Szécsényi Rendőrkapitányságon (3170 Szécsény, Rákóczi út 66.) személyesen, telefonon a 06-32-372-255-ös hívószámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, vagy hívja a 112-es központi segélyhívószámot. (Fotó: police.hu) Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Rendőrkézen a vecsési cipőnepper

A Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy vecsési fiatal ügyében, aki az elmúlt években csaknem száz sértettől csalt ki pénzt - közölte a  Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság. A feltételezett elkövető 2019. novembere óta árult különböző internetes oldalakon lábbeliket. Országszerte csaknem száz sértett vásárolt cipőt a 20 éves fiútól, azonban a vágyott portéka nem érkezett meg, vagy az ígért márkás áru helyett silány, hamis termék került kiszállításra. A csaló az utalást követően elérhetetlenné vált és a vételárat sem küldte vissza, ezzel több milliós kárt okozva a sértetteknek. A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói több rendőrkapitánysággal együttműködve azonosították a fiatalt, akit 2021. decemberében elfogtak és gyanúsítottként kihallgattak. Ellene üzletszerűen elkövetett csalás vétség gyanúja miatt indult eljárás. A Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai a nyomozást befejezték, az eljárás iratait megküldték az ügyészségnek. (Fo