Bosszúból lelőtte volt szeretőjét és annak férjét az orvos

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség büntetése súlyosítását indítványozta annak a külföldi vádlottnak, aki bosszúból lelőtte volt szeretőjét és annak férjét.

A Nyíregyházi Törvényszék minősített emberölés bűntettének kísérlete miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre, végleges hatályú Magyarország területéről történő kiutasításra ítélte a vádlottat azzal, hogy legkorábban 25 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra.

A korábban Magyarországon orvosként dolgozó román állampolgárságú vádlott 2012-ben ismerkedett meg a sértettel, akivel szoros érzelmi kapcsolatba került. Közös jövőt terveztek, ezért a nő elhatározta, hogy felbontja a férjével kötött házasságát, azonban végül meggondolta magát. A vádlott ezt nem tudta elfogadni és folyamatosan – személyesen, telefonon, e-mailben, még a munkahelyén is – kereste, zaklatta, terrorizálta és fenyegette a nőt, aki emiatt már a feljelentést fontolgatta. A visszautasítás miatt a férfi elhatározta, hogy megöli a nőt és annak férjét, ezért vásárolt egy forgótáras pisztolyt, 12 darab tölténnyel. A férfi gépkocsijával a sértettek házától kissé távolabb leparkolt, onnan kerékpárjával egykori szerelme családi házához hajtott. Amikor a nő hazaért, a vádlott besurrant, ezt észlelve a sértett segítségért kiabált férjének, aki kiment. Ekkor a vádlott a fegyverével közvetlen közelről mindkét sértettet fejbe lőtte. A vádlott Romániába menekült, ahol másnap európai elfogatóparancs alapján fogták el.

A feleség olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Férje életben maradt, azonban sérülése maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást eredményezett.

Az ítélet ellen az ügyészség a vádlott terhére, az elkövető és védője pedig hatályon kívül helyezés, a bűncselekmény enyhébb minősítése és a büntetés mérséklése érdekében fellebbezett.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az emberölés „aljas indokból” elkövetettkénti minősítése megállapítását is, valamint a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontjának hosszabb tartamban – 35 évben – történő meghatározását indítványozta. A vádlott az emberölés elkövetésének módját és célját megfontolva, mérlegelve, hidegvérrel húzta meg a ravaszt. A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint csak súlyosabb büntetés alkalmas a büntetési célok eléréséhez.

Az ügyészségi és védelmi fellebbezések alapján másodfokon a Debreceni Ítélőtábla dönt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !