Az utcabálon kezdődött, a városban folytatódott a verekedés

A Dabasi Járási Ügyészség vádat emelt négy férfi ellen, akik összeverekedtek Dabas belvárosában, majd egyikük autóval ütötte el az ellenfelét.

A vádirat szerint egy Dabas központjában tartott utcabál végén alakult ki szóváltás az elkövetők között, amely dulakodásba fordult. Ekkor még a bál többi résztvevője szétválasztotta őket.

A kedélyek azonban nem csillapodtak. Az egyik elkövető - egyébként ittasan - távozott autójával a helyszínről, de a városban hajtva meglátta a posta előtt a másik három férfit. Ekkor megállt, majd kiszállva hozzájuk lépett és újra verekedni kezdtek. A másik három férfi egyikének élettársa időközben szintén a helyszínre érkezett autóval. Ez a férfi kiparancsolta élettársát a vezető ülésből, majd ittasan beült a kormány mögé és gázt adva egyenesen felhajtott a járdára azért, hogy a velük újra összeverekedő elkövetőt elüsse. Ez sikerült is neki.

Ezután - nem törődve azzal, hogy élettársa és egy másik nő is megindult a jármű felé, hogy kiszállítsa abból - tolatott azért, hogy ismét neki hajtson az éppen talpra álló, elütött elkövetőnek. Miután ismét előremenetbe kapcsolt és gázt adott, elsodorta élettársát és az autó ajtajába kapaszkodó másik nőt is. Ennek következtében a férfi élettársa darabos szeméremcsonttörést, míg a másik nő és az elütött másik elkövető rándulásos és zúzódásos sérüléseket szenvedett. A férfit egyébként korábban eltiltották a járművezetéstől.

A Dabasi Járási Ügyészség az ügyben csoportosan elkövetett garázdaság bűntette, súlyos testi sértés bűntette illetve annak kísérlete, ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette miatt emelt vádat.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !