Aranyrablás egy budapesti irodában

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 39 éves férfival szemben, aki pár hónappal ezelőtt egy józsefvárosi irodaházból aranyat és készpénzt rabolt.

A vádirat szerint a büntetett előéletű férfi 2022. május 16-án, délelőtt egy józsefvárosi irodaházban bement az egyik cég irodájába, ahol a nyitott páncélszekrényből tört aranyat és készpénzt tulajdonított el. A cég egyik férfi alkalmazottja a folyosón kérdőre vonta a vádlottat, aki a lopott értékek megtartása érdekében, két kézzel ellökte magától a férfit. A vádlott kimenekült az épületből, miközben a zsákmány egy részét, a külön zacskóban lévő aranyat eldobta. Az épületből futva távozó elkövetőt ekkor egy másik férfi is megpróbálta visszatartani, akit azonban a vádlott olyan erővel rántott meg, hogy a férfi a földre esett. Az ékszerrabló ezután továbbfutott, de a készpénzt útközben elejtette. A rablót végül az őt korábban tetten érő céges alkalmazott érte utol, és a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta. A bűncselekménnyel okozott mintegy 4,5 millió Ft összegű kár megtérült.

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség a férfit, mint többszörös visszaesőt, rablás bűntettével vádolja. A kerületi ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban, valamint annak megállapítását, hogy a férfi feltételes szabadságra nem bocsátható.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !