Alig öt nappal azután, hogy a bíróság elítélte, kifosztott egy alvó férfit a villamoson

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 21 éves férfival szemben, aki 2020 februárjában - alig öt nappal azután, hogy a bíróság hasonló bűncselekmény elkövetése miatt elítélte - egy budapesti villamoson alvó férfi zsebéből egy mobiltelefont és készpénzt tulajdonított el.

A vádirat szerint az ügy vádlottja 2020. február 26-án a hajnali órákban egy ismeretlen társával együtt a VI. kerület, Nyugati pályaudvarnál felszállt a 6-os számú villamosra, amely a Móricz Zsigmond körtér irányába közlekedett. A két férfi felfigyelt a villamoson utazó, ittasága miatt mélyen alvó, így védekezésre képtelen sértettre.

A vádlott odalépett a férfihoz, benyúlt a nadrágzsebébe, és onnan kivette a sértett pénztárcáját. Ezután társával együtt átnézte a pénztárca tartalmát, majd azt visszatette a sértett háta mögé az ülésre. Ezt követően a vádlott ismét odalépett az alvó férfihoz és a másik zsebét is átkutatta, ahonnan kivette a sértett mintegy 190.000 Ft értékű mobiltelefonját és - a telefontokban tárolt 10.000,- Ft készpénzzel együtt - azt zsebre tette. Az elkövetők a kifosztást követően a VIII. kerület, Corvin negyed megállóban leszálltak a villamosról.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a 21 éves férfit - akit a bíróság ugyanilyen bűncselekmény miatt csupán pár nappal korábban ítélt felfüggesztett szabadságvesztésre - kifosztás bűntettével vádolja. A kerületi ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban. A vádlott jelenleg más ügyben kiszabott fegyházbüntetést tölt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !