Ugrás a fő tartalomra

Akasztással vallattak egy elrabolt embert Pest megyében

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség súlyosabb büntetés kiszabását indítványozta abban az ügyben, amelyben hárman elrabolták, megfenyegették és bántalmazták a sértettet. 

A Pest Megyei Főügyészség 2021. év tavaszán emelt vádat két felnőttből és egy fiatalkorúból álló csoport ellen emberrablás bűntette, életveszélyt okozó testi sértés bűntette kísérlete és más bűncselekmény miatt.

A Budapest Környéki Törvényszék az eljárás alatt ismeretlen helyre távozott 29 éves vádlottat csak társtettesként elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettében és más bűncselekményben mondta ki bűnösnek, és mint különös visszaesőt 7 év szabadságvesztésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság a két másik elkövetőt ugyancsak társtettesként elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettében, illetve testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek. A felnőttet 4 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra, a fiatalt pedig 2 év és 6 hónap fiatalkorúak börtönére és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a három vádlott lakóhelyükön, egy Pest megyei faluban autóztak 2018. év karácsony estéjén. Amikor a sértettet meglátták, megálltak, és a járműbe kényszerítették, mert azt feltételezték, hogy meg tudja nevezni azt a személyt, aki a 29 éves vádlottól szerszámokat tulajdonított el. A sértettet először szóban fenyegették, majd tettleg bántalmazták és halállal fenyegették, ha nem válaszol a kérdésekre. Mivel a sértett nem adott kielégítő választ, a 29 éves férfi ingatlanán lévő kisméretű kazánházba hurcolták, ott egy kötélből hurkot dobtak a nyakába, és a 3 méter magasan lévő gerendára akasztást imitálva, 1-1 percre fel-felhúzták, a sértett fulladásrohamait előidézve. Közben a 29 éves férfi egy bozótvágó késsel azzal fenyegette a sértettet, hogy levágja az egyik lábát, ha nem nevezi meg a tolvajt, illetve egy lapátnyéllel ütlegelve eltörte a sértett jobb lábszárát, bokáját és térdét.

A vallatás közben a sértett félelmében megnevezett egy falubelit, ezért a kötélről levágták, és a bandavezér halállal fenyegette meg őt és családját, ha feljelenti őket. A kínvallatás után a sértettet autóval a lakása közelébe szállították, majd sorsára hagyták. A sértett kúszva jutott lakóingatlanába, majd segítséget hívott.

2019 tavaszán a 29 éves férfi megtudta, hogy a sértett elrablása miatt büntetőeljárás indult. Ekkor tanúk jelenlétében megfenyegette a sértettet, hogy vonja vissza a feljelentését, különben elteszi láb alól.

Az ítélet ellen az ügyész mindhárom vádlott terhére, eltérő jogi minősítés, különösen súlyos hátrányt okozó emberrablás bűntettének, illetve további bűnösség megállapításáért, és hosszabb tartamú szabadságvesztés büntetés és mellékbüntetés kiszabásáért fellebbezett. A védelmi fellebbezések felmentést céloznak, illetve enyhébb büntetés kiszabását kezdeményezték.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a napokban előterjesztett indítványával fenntartotta az ügyészi fellebbezést.

Az ítélet kihirdetése után kézre került a szökésben volt bandavezér, aki letartóztatásban várja az eljárás befejezését.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nem ültek fel a provokációnak a somogyi rendőrök

Felvételt készített a velük szemben intézkedő rendőrökről egy közúti ellenőrzéssel érintett férfi és nő 2022. szeptember 24-én este Balatonszemesen. Az eseménysort rögzítő videót ezt követően – a testület tagjait becsmérlő üzenettel ellátva – a Youtube-ra is feltöltötték. A férfi esetében ez nem egyedülálló: Facebook oldalán több olyan bejegyzés, valamint képsorok is láthatóak, amelyek a rendőrökkel szemben szándékos és provokatív fellépésről tanúskodnak. A feltöltő a felvétel leírásában valótlanságokat állít. A tényleges történések szerint – amelynek jelentős része egyébként a felvételen is látszik/hallatszik – a jármű vezetője és utasa a többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó személyazonosságát igazolni, emiatt a rendőrök mindkettőjüket előállították.  Az intézkedés a parancsnoki kivizsgálás alapján szakszerű és jogszerű volt. Molnár Gábor rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány az eseményeket követően köszönetét fejezte ki az intézkedésben résztvevő kollégáinak, aki

Súlyos testi sértés miatt keresik a képen látható férfit

A kőbányai rendőrök az egyik feltételezett elkövető azonosításához a lakosság segítségét kérik. A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága súlyos testi sértés bűntett kísérlet gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint két férfi Budapest X. kerületében, egy Könyves Kálmán körúti benzinkút mögött féltékenységből többször megütött egy másik férfit. A sértettet az ütésektől a földre esett, de az elkövetők még ezután is tovább bántalmazták, majd távoztak a helyszínről. A férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A nyomozás során a rendőrök azonosították az egyik elkövetőt, társát továbbra is keresik. A feltételezett elkövető 30 év körüli, körülbelül 175 centiméter magas, sportos testalkatú. A bűncselekmény elkövetésekor kék farmernadrágot és farmeringet viselt. Jobb felkarján tetoválás van. A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható férfit feli

Fejét alufóliába, lábát és testét szemeteszsákba bugyolálva lopott egy szegedi férfi

Fejét alufóliába, lábát és testét szemeteszsákba bugyolálva lopott egy szegedi férfi - közölte a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság. Nem egy kreatív hobbi boltba, hanem egy élelmiszerüzletbe tört be rendhagyó ruházatával az elkövető, aki egy fotocellás ajtót kővel áttörve némi szeszes italra tett szert cselekménye során . Az ezredforduló bűnügyi sorozatai azonban nem készítették fel elég alaposan a tettest, a nyomozók ugyanis a helyszínen rögzített nyomok alapján még aznap elfogatóparancsot adtak ki ellene. A szegedi férfit a rendőrök napokon belül elfogták. Az eredményes felderítést követően, a nyomozás lezártával az elkövetőnek dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt kell felelnie. Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

A külseje miatt gúnyolták az iskolában a 11 éves gyürei kislányt, aki öngyilkos akart lenni

Gyürén egy 11 éves kislány lépett ki a vonat elé: iskolai zaklatások miatt akart véget vetni az életének.  Szomorú tragédia történt vasárnap Gyürén: egy kislány a nyílt pályán lépett ki a vonat elé, szándékosan. A 11 éves gyermeket életveszélyes állapotban szállították kórházba a baleset után, amit a monzdonyvezető már nem tudott elkerülni. A kislányt nagyszülei nevelték, az ismerőseik értetlenül álltak a tragédia előtt. Kiderült, hogy a gyermek iskolai zaklatások miatt akart véget vetni az életének - írta a Life . "A lába szilánkosra tört és súlyosan roncsolódott a koponyája" - mondta a Borsnak a kislány, Hanna nagypapája. Mint kiderült, a gyereket a külseje miatt bántották, többször sírva ment haza. "Bementem az iskolába, hogy a problémát jelezzem, de nem lett eredménye" - árulta el a nagypapa. A gyerek állapota még mindig kritikus Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Focizás közben lett rosszul egy 15 éves budapesti fiú, újra kellett éleszteni

Tegnap este focizás közben lett rosszul Budapesten az a 15 éves fiatal, akihez barátai a mentők gyors segítségét kérték. A fiú minden előzetes panasz nélkül hirtelen összeesett és nem mozdult, ezért társai azonnal mentőt hívtak és a mentésirányító telefonos utasításai szerint megvizsgálták, de ekkor már nem lélegzett - közölte az Országos Mentőszolgálat.  "A hős fiatalok nem estek pánikba, azonnal megkezdték az újraélesztést és egymást váltva küzdöttek barátjuk életéért, amíg a sporttelep egyik dolgozója elrohant a helyszín közelében kihelyezett defibrillátorért. Perceken belül helyszínre érkező bajtársaink emelt szinten folytatták az életmentést, miközben a mentésirányítás segítségével felvették a kapcsolatot a legközelebbi szívcentrummal, ahol felkészültek a beteg fogadására. A gyermek életéért vívott heroikus küzdelem sokáig zajlott még a focipálya gyepén, majd folyamatos újraélesztés mellett, kritikus állapotban szállították kórházba a fiút. Az eset még a rutinos szakemberek