Vonattal ütközött a sínekre hajtó figyelmetlen autós, a járműben két kiskorú személyt szállított

A Debreceni Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat azzal a fiatal férfival szemben, aki figyelmetlensége miatt a járművével összeütközött egy vonattal - olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A vádlott tehergépkocsijával közlekedett Konyáron. A járműben két kiskorú személyt szállított.

Konyár belterületén haladva a férfi egy külön biztosítás nélküli, de különböző közlekedési táblákkal jelzett vasúti kereszteződéhez ért. A vádlott nagyfokú figyelmetlensége miatt nem vette észre az érkező vonatot és megállás nélkül a sínekre hajtott.

A vádlott járműve összeütközött a neki balról közlekedő személyvonattal, melyen a két fős személyzeten kívül egy utas tartózkodott és egyikük sem sérült meg. A vádlott járművének első része azonban összetört és a vádlott egyik utasa nyolc napon belül gyógyuló, zúzódással járó sérüléseket szenvedett.

A vádlott a súlyos KRESZ szabályszegő megatartásával veszélyeztette a vasúti közlekedés biztonságát.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. Vádiratában a járási ügyészség indítványozta, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést, melyben a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki és tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !