Ugrás a fő tartalomra

Videón a budapesti táskarabló banda

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádat emelt három férfival szemben, akik sorozatjelleggel, egymás után 4 nőt támadtak meg a táskáik megszerzése érdekében, három nőt Budapest utcáin, a negyediket pedig Szlovákiában.

A vádirat szerint egy 33, egy 36 és egy 19 éves férfi személygépkocsival érkeztek vidékről Budapestre azzal a céllal, hogy szórakozzanak. A pénzük hamar elfogyott, ezért úgy döntöttek, hogy bűncselekmény útján fognak értékekhez jutni oly módon, hogy az utcán egyedül tartózkodó nőket támadnak meg a táskáik megszerzése érdekében.

A gépkocsit minden esetben a 33 éves férfi vezette, a támadásokat pedig ténylegesen vagy a 36 éves vagy a 19 éves férfi követte el. A táskák megszerzése után együtt, autóval menekültek el a helyszínekről. A megszerzett értékeket ezután elosztották egymás között.

Az első támadáskor vádlottak a VII. kerület, Péterfy Sándor utcában figyeltek fel egy együl sétáló nőre. Lassítottak, majd a 36 éves férfi kiszállt az autóból és hátulról, futva közelítette meg a sértettet. Amikor utolérte a nőt, a vállán lévő táskáját megragadta és nagy erővel megrántotta. A sértett erősen szorította a táskáját, ezért a vádlott egy darabig még azzal együtt húzta maga után a nőt, majd végül kitépte a kezéből táskát és az autóhoz futott, ahonnan társaival együtt elmenekült. A sértett táskájában csaknem 40.000 forint értékben készpénz, mobiltelefon, karóra, valamint a sértett személyes okmányai voltak.

A vádlottak pár órával később, már másnap hajnalban a XI. kerület, Móricz Zsigmond körtéren hasonló módon követtek el bűncselekményt. Ekkor ketten szaladtak oda egy egyedül sétáló nőhöz, majd egyikük nagy erővel lerántotta a válláról a táskát, amelynek hatására a sértett az úttestre esett. A támadók az autóban várakozó társukkal együtt elmenekültek a helyszínről. A sértett táskájában 1.000 forint készpénz és személyes tárgyak voltak.

Az elkövetők még ugyanazon a napon, hasonló módszerrel, további két bűncselekményt követtek el, egyet a XIII. kerületben, a másikat pedig Szlovákiában, Losonc településen. Az egyik esetben 36.000 forint készpénzt raboltak, a másik nőtől pedig mintegy 180.000 forintnak megfelelő értékben zsákmányoltak értékeket.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a három férfit csoportosan elkövetett rablások bűntettével, valamint lopás bűntettével vádolja, amely bűncselekményeket az elkövetésben betöltött szerepük szerint vagy tettesként, vagy bűnsegédként követtek el. A kerületi ügyészség a vádlottakkal szemben fegyházbüntetés és pénzbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.

A felvételen a Móricz Zsigmond körtéren elkövetett rablás és menekülés látható.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A rendőrség 300 000 forintot fizet annak, aki olyan információval szolgál, ami Szalai András elfogását eredményezi

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 300 000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Szalai András elfogásának elősegítése érdekében. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Győri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Életvédelmi Alosztálya körözési eljárást folytat. Továbbá a Győri Törvényszék Büntetésvégrehajtási Csoportja szintén elfogatóparancsot bocsátott ki Szalai András magyar állampolgár ellen orgazdaság bűntette, zsarolás bűntettének kísérlete és egyéb bűncselekmények elkövetése miatt. Nevezett személy felkutatására tett intézkedések ezidáig eredményre nem vezettek, elfogása nem valósult meg. A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 300 000 forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki Szalai András felkutatását közvetlenül elősegítő olyan információval szolgált, ami az elfogását eredményezi. A rendőrség a nyomravezető szem

Razzia indul a magyar utakon: ezekre a sofőrökre vadásznak a rendőrök

A rendőrök 2022. augusztus 8-14. között fokozottan ellenőrzik a megengedett legnagyobb sebesség betartását Magyarország közútjain - közölte az ORFK Kommunikációs Szolgálata. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) 2022. augusztus 8-14. között Speed elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozik. A rendőrség Magyarország egész területén fokozott sebességellenőrzést végez. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

A monori vasútállomáson támadt 16 éves áldozatára két 23 éves fiatal

A monori vasútállomáson támadt áldozatára két 23 éves fiatal, a helyi rendőrök néhány óra alatt elfogták őket - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Gombán töltötte a napját barátnőjével egy 16 éves budapesti fiú 2022. augusztus 3-án. Kora este a monori vasútállomásra ment, ahol a hazafelé induló vonatra várva, egyszer csak két ismeretlen férfi lépett oda hozzá. Záporoztatták felé kérdéseiket és felszólításaikat, fenyegették a tinédzsert, miközben értékeit követelték. A sértett félelmében odaadta támadóinak a nála lévő 2000 forintot és a mobiltelefonját, a két férfi azzal távozott a helyszínről. A monori nyomozók a tudomásukra jutott információk birtokában indultak a két férfi nyomába, néhány órával később egyikük, a gombai D. Arnold kezén kattant a bilincs, F. Tiborért monori tartózkodási helyére mentek, lakásán előkerült a zsákmányolt okostelefon - lefoglalták. Előállításukat kihallgatásuk követte. Egybehangzóan tagadták bűnösségüket, a 23 éves F. Tibor panasszal élt a gyanúsí

Eltűnt Rituper Dávid, a 14 éves fiút július 11-én látták utoljára

A rendőrök a lakosság segítségét kérik. A Bonyhádi Rendőrkapitányságon körözési eljárást folytatnak Rituper Dávid eltűnése kapcsán. A 14 éves fiú, aki a kétyi Gyermekotthon gondozottja 2022. július 11-én engedély nélkül távozott, azóta tartózkodási helye ismeretlen, életjelet nem ad magáról. A képen látható Rituper Dávid körülbelül 165 centiméter magas, vékony testalkatú, barna rövid hajú, barna szemű, jobb keze mutató ujja amputált. Eltűnéskori ruházata nem ismert. A bonyhádi rendőrök kérik, hogy aki a keresett személy jelenlegi tartózkodási helyéről információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Bonyhádi Rendőrkapitányságon, hívja a 0674550-950-es számot, vagy tegyen bejelentést – akár névtelensége megőrzése mellett – a 0680555111 Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es központi segélyhívó telefonszámon. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Száguldozva menekült a rendőrök elől az embercsempész, nekiment egy rendőrautónak is, végül egy árokba csapódott

Ceglédtől Üllőig követtek és próbáltak megállítani a rendőrök egy teherautót, amely száguldozva akarta elkerülni az intézkedést. Nekiment egy rendőrautónak is, végül egy árokba csapódott. A raktérben 20 migráns tartózkodott - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Gyorsan hajtott a Cegléd, Pesti úton egy teherautó, a sebességmérést végző rendőrök e miatt akarták megállítani. A sofőr azonban gázt adott és egyre nagyobb fokozatra kapcsolva menekült. A rendőrök követték a rendőri intézkedés elől a 4-es főúton száguldó teherautót. Pilis térségében elvesztette uralmát járműve felett és az útpadkára sodródva megállt. Amikor a rendőrök közelebb értek gázt adott és nekiütközve az egyik szolgálati autónak ismét menekülőre fogta - rendőr nem sérült. A 4. számú főúton nagy sebességgel haladt a főváros felé, amikor a 29-es kilométerszelvényben, egy körforgalomból kihajtva újra elvesztette uralmát a jármű felett és az árokba csapódott. A teherautó 49 éves, budapesti sofőrjét elfogták, a raktér