Videón a budapesti táskarabló banda

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádat emelt három férfival szemben, akik sorozatjelleggel, egymás után 4 nőt támadtak meg a táskáik megszerzése érdekében, három nőt Budapest utcáin, a negyediket pedig Szlovákiában.

A vádirat szerint egy 33, egy 36 és egy 19 éves férfi személygépkocsival érkeztek vidékről Budapestre azzal a céllal, hogy szórakozzanak. A pénzük hamar elfogyott, ezért úgy döntöttek, hogy bűncselekmény útján fognak értékekhez jutni oly módon, hogy az utcán egyedül tartózkodó nőket támadnak meg a táskáik megszerzése érdekében.

A gépkocsit minden esetben a 33 éves férfi vezette, a támadásokat pedig ténylegesen vagy a 36 éves vagy a 19 éves férfi követte el. A táskák megszerzése után együtt, autóval menekültek el a helyszínekről. A megszerzett értékeket ezután elosztották egymás között.

Az első támadáskor vádlottak a VII. kerület, Péterfy Sándor utcában figyeltek fel egy együl sétáló nőre. Lassítottak, majd a 36 éves férfi kiszállt az autóból és hátulról, futva közelítette meg a sértettet. Amikor utolérte a nőt, a vállán lévő táskáját megragadta és nagy erővel megrántotta. A sértett erősen szorította a táskáját, ezért a vádlott egy darabig még azzal együtt húzta maga után a nőt, majd végül kitépte a kezéből táskát és az autóhoz futott, ahonnan társaival együtt elmenekült. A sértett táskájában csaknem 40.000 forint értékben készpénz, mobiltelefon, karóra, valamint a sértett személyes okmányai voltak.

A vádlottak pár órával később, már másnap hajnalban a XI. kerület, Móricz Zsigmond körtéren hasonló módon követtek el bűncselekményt. Ekkor ketten szaladtak oda egy egyedül sétáló nőhöz, majd egyikük nagy erővel lerántotta a válláról a táskát, amelynek hatására a sértett az úttestre esett. A támadók az autóban várakozó társukkal együtt elmenekültek a helyszínről. A sértett táskájában 1.000 forint készpénz és személyes tárgyak voltak.

Az elkövetők még ugyanazon a napon, hasonló módszerrel, további két bűncselekményt követtek el, egyet a XIII. kerületben, a másikat pedig Szlovákiában, Losonc településen. Az egyik esetben 36.000 forint készpénzt raboltak, a másik nőtől pedig mintegy 180.000 forintnak megfelelő értékben zsákmányoltak értékeket.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a három férfit csoportosan elkövetett rablások bűntettével, valamint lopás bűntettével vádolja, amely bűncselekményeket az elkövetésben betöltött szerepük szerint vagy tettesként, vagy bűnsegédként követtek el. A kerületi ügyészség a vádlottakkal szemben fegyházbüntetés és pénzbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.

A felvételen a Móricz Zsigmond körtéren elkövetett rablás és menekülés látható.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !