Vascsővel verték azért, hogy a mobiltelefonját és gépkocsiját megszerezzé

Vascsővel verték a sértettet azért, hogy a mobiltelefonját és gépkocsiját megszerezzék. A jászsági rendőrök őrizetbe vettek három jászjákóhalmai lakost - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

Egy tarnaörsi lakos tett bejelentést a rendőrségen, hogy 2022. július 8-án délután rablás áldozata lett. Elmondta, hogy Jászjákóhalmán közlekedett kocsijával, amikor egy ismeretlen leintette és megkérte, hogy vigye haza, mert nem tud járni annyira fáj a lába. A fuvart megköszönve az utas beinvitálta a házba jótevőjét, majd belülről bezárta az ajtót. Ekkor már két férfi és egy nő tartózkodott a konyhában, ahol felszólították, hogy pakolja ki a zsebeit. Mivel ennek nem tett eleget, a fiatalabb házigazda egy vascsővel az oldalán megütötte, és ugyan így tett amikor az ingatlan előtt parkoló kocsijának indítókulcsát követelték. A folyamatos fenyegetések és tettlegesség hatására a bántalmazott végül átadta a telefonját és a gépkocsi indítókulcsát, majd adás-vételi szerződést írattak vele alá mindkettőre, természetesen ellenérték nem járt értük. Mikor a sértett mindent aláírt, gyalogosan útjára engedték, de előtte még megfenyegették, hogy ha feljelentést tesz a rendőrségen akkor egy közösségi oldalon rossz  hírbe hozzák.

A jászberényi rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőket, majd mindhármukat elfogták és előállították a Jászberényi Rendőrkapitányságra. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették a trió tagjait, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A Jászberényi Rendőrkapitányság rablás bűntett és személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !