Vádat emeltek egy kitalált rablási kísérletet előadó pénzszállító ellen

Hatóság félrevezetésének vétségével vádolja a Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség azt a 30 éves férfit, aki tavaly áprilisban egy pénzszállító cég biztonsági őreként a gépkocsihoz visszatérve azt mesélte a kollégájának, hogy egy férfi megpróbálta kirabolni - közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a vádlott 2021 áprilisában egy pénzszállító cég alkalmazásában állt mint értékszállító vagyonőr. Az értékszállítási szolgáltatást nyújtó cég üzletekkel, bankokkal és egyéb szolgáltatókkal állt szerződéses kapcsolatban.

A férfi 2021. április 14-én egy munkatársával több helyszínen is járt, kollégája vezette a pénzszállító autót, a vádlott pedig begyűjtötte a készpénzt. Kora délután érkeztek meg egy XIV. kerületi üzletközponthoz, ahova a vádlott bement, majd később, amikor visszatért a gépkocsihoz, azt állította a kollégájának, hogy őt egy férfi megpróbálta az imént kirabolni, azonban az ő helytállása miatt a támadó végül elmenekült.

A vádirat szerint a férfi állítása valótlan volt, csak azért találta ki a rablási kísérletet, hogy a kollégája előtt jó színben tüntesse fel magát. Munkatársa azonban emlékeztette a társát, hogy a támadást azonnal be kell jelentenie, ezért a vádlott felhívta a diszpécseri szolgálatot és azt a valótlan bejelentést tette, hogy a bevásárlóközpont zárt folyosóján egy férfi, késsel fenyegetőzve az értékszállító táska átadását követelte tőle, ő azonban a táskával megütötte a támadót, aki ekkor elmenekült.

A diszpécseri szolgálat munkatársa azonnal bejelentést tett a rendőrségen, az ügyben rablás kísérlete miatt nyomozás indult. A vádlottat a nyomozók az ügyben még aznap kihallgatták tanúként; beismerte, hogy a támadást csak kitalálta, és az általa tett bejelentés hamis volt.

Az ügyészség pénzbüntetés kiszabását indítványozza és azt, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével hozzon érdemi döntést.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !