Újra verekedett a korábban életveszélyt okozó testi sértésért elítélt férfi

A Kaposvári Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt gyorsított eljárásban emelt vádat azzal a huszonéves kaposvári férfival szemben, akit egy olyan jellegű bántalmazás miatt állítottak bíróság elé, amilyen miatt korábban már megjárta a börtönt - olvasható a Somogy Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A rendezetlen életvitelű vádlott Kaposvár központjában sétált egyik ismerősével, akivel vitázni kezdett, majd két alkalommal ököllel arcon ütötte a sértettet, akit az első ütés a jobb szeme alatt, a második ütés pedig az orrán talált el. A férfinak a bántalmazás következtében eltörött az orrcsontja, illetőleg a jobb járomív környékén - pápaszembevérzéssel kísérten - repesztett sebzése alakult ki.

A vádlottnak nem ez volt az első kirívóan erőszakos bűncselekménye, ugyanis a Somogy Megyei Főügyészség még 2016-ban vádat emelt ellene életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt, mivel akkor is a nyílt utcán, különösebb előzmény nélkül olyan súlyosan bántalmazta egyik ismerősét, hogy annak többszörös arccsonttörése keletkezett és életveszélyes állapotba került. A férfit akkor 4 év 10 hónap szabadságvesztésre ítélte a bíróság, melyből 2021 elején szabadult.

A Kaposvári Járásbíróság a mostani bűnügyben a bíróság elé állítás keretében megtartott tárgyaláson a váddal egyezően mondta ki bűnösnek a különös visszaesőnek minősülő férfit, akivel szemben 2 év börtönbüntetést és 3 év közügyektől eltiltást szabott ki. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette.

Fotó: Illusztráció

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: