Tömegverekedés Ózdon, késeléssel

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 28 éves férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt, aki Ózdon együtt italozott a barátaival, majd egy másik társasággal vitába keveredtek és azt követően teleszkópos bottal, szerszámnyéllel, baseballütővel felfegyverkezve egymást ütlegelték, míg a vádlott egy nála lévő bicskával két férfit megszúrt, egyiküknek életveszélyes sérülést okozva.

A vádirat szerint a vádlott együtt italozott a barátaival, majd egy korábbi nézeteltérésen felháborodva, megüzente a szomszédban tartózkodó férfinak, hogy rendezzék a problémát. Ennek okán az ő társasága és a szomszédban lévő férfiak vitatkozni kezdtek, majd a vádlott azon kihívására, hogy bokszolják le a sérelmét, a két társaság – összesen 9 férfi – valamennyi tagja seprűnyéllel, teleszkópos bottal, kerítésléccel, szerszámnyéllel és baseballütővel felfegyverkezve, a nyílt utcán összeverekedett és egymást ütlegelték.

A vádlott a konfliktus során a nála lévő 10 cm pengehosszúságú bicskával egy férfit a vállán, illetőleg a mellén megszúrt, míg egy másik férfit hátba szúrt. Ez utóbbi szúrás gyógytartama 8 napon belüli, azonban az elkövetés eszközére és a megszúrt testtájékra figyelemmel, a cselekmény alkalmas volt 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására.

A másik sértett sérelmére elkövetett, a mellüreget megnyitó szúrás következményeként léggyülem alakult ki, amely közvetetten életveszélyes állapotot idézett elő.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott, a bicska elkobzásával.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !