Teljes egészében felszámolták a kábítószer-kereskedő hálózatot, elfogták a nagyfőnököt is

A KR NNI nyomozói a fővárosi akciójukkal teljes egészében felszámolták a kábítószer-kereskedő hálózatot. Bónuszként még egy körözött férfit is elfogtak.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály (KR NNI NBEFO) Debreceni Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást egy 41 éves budapesti férfivel szemben.

A nyomozás adatai szerint a július 11-én elfogott S. Sándor állt annak a kábítószer terjesztő bűnszervezetnek az élén, akiket a KR NNI NBEFO nyomozói idén januárban fogtak el. Az akkor elfogott 7 kábítószerterjesztő ember jelenleg is letartóztatásban van.

S. Sándort, aki kábítószerrel látta el az általa irányított hálózat tagjait, Budapest III. kerületében fogták el a Készenléti Rendőrség Bevetést Támogató Osztályának segítségével. A lakásban tartott kutatás során a nyomozók többféle kábítószergyanús anyagot – többek között kokaint -, a kábítószer porciózásához használatos tárgyakat, digitális mérleget, mobiltelefont, valamint készpénzt foglaltak le. A férfit ugyanakkor a körözési nyilvántartási rendszerben több hatóság is körözte elfogása, előállítása és tartózkodási helyének megállapítása végett.

A gyanúsított állandó IV. kerületi lakcímén tartott kutatás során a rendőrök egy kanapén fekvő, párnák mögött rejtőzködő férfit találtak, akiről kiderült, hogy a Szentendrei Rendőrkapitányság lopás bűncselekmény elkövetése miatt, míg a Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitánysága folyamatban lévő eljárásban - bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személy elérhetőségének megállapítása céljából - körözte. K. Mihályt átadták a Szentendrei Rendőrkapitányságnak.

S. Sándort a nyomozók őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását, amelyet a Budakörnyéki Járásbíróság 2022. július 14-én elrendelt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !