Szórólapot osztogató nyugdíjasra támadt egy férfi Budapesten

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség garázdaság vétségével vádol egy 51 éves férfit, aki  Óbudán egy szórólapot osztogató 83 éves férfira támadt.

A vádirat szerint a 83 éves sértett egy III. kerületi áruház bejárata előtt, egy politikai célú civil szerveződés felkérésére szórólapokat osztogatott a járókelőknek. Az időskorú férfi ennek során egy előtte elhaladó - a későbbi vádlott társaságában lévő - nő felé is nyújtott egy szórólapot. A nő ekkor váratlanul szitkozódni kezdett, miközben kitépte a sértett kezéből a szórólapokat, majd azokat összegyűrte és a földre dobta. A nő ezután a későbbi vádlottal együtt távozott a helyszínről. A sértett ekkor összeszedte az összegyűrt szórólapokat, majd azokat az áruház bejáratánál lévő kukába dobta.

Ekkor tért vissza a helyszínre a férfi, aki indulatosan, heves vitát kezdeményezett az időskorú férfival. A szóváltásuk során a vádlott egy hirtelen mozdulattal megragadta a sértett válltáskájának szíját és annál fogva az idős férfit a földre rántotta. Az elkövető ezután a földön fekvő férfit hátrahagyva, sietve távozott a helyszínről.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a férfit garázdaság vétségével vádolja és arra tett indítványt a vádiratban, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével hozzon érdemi döntést, a férfival szemben büntetővégzéssel pénzbüntetést szabjon ki.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !