Rendőrkézen a megrögzött tolvaj

A bátonyterenyei rendőrök őrizetbe vették a 20 éves karácsondi férfit - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság. 

A férfi 2022. március 25-én 18 órát megelőző időpontban egy mátraverebélyi lakóház fürdőszoba ablakát kitörte, azon keresztül az ingatlanba bement, majd onnan hősugárzót, konvektort, gázpalackot, valamint mikrohullámú sütőt lopott el közel 45.000 forint értékben.

A terhelt megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy július 5-én a délutáni órákban Mátraverebélyben egy kerékpárral közlekedő nőhöz odalépett és a sértett biciklijének hátsó kosarában elhelyezett táskáját kikapta, majd azzal a helyszínről elszaladt. A férfi a táskában lévő 15.000 forint készpénzt magához vette, a táskát az abban lévő iratokkal és mobiltelefonnal együtt eldobta.

Megállapítást nyert továbbá, hogy a karácsondi lakos egy nappal később a délutáni órákban ugyanezen a településen egy gyalogosan közlekedő asszony kezéből a táskát kitépte és azt az abban lévő okiratokkal, pénztárcával és mobiltelefonnal együtt ellopta. A férfi a pénztárcából elvett 3.000 forintot, a táskát a többi értékkel együtt eldobta.

A rendőrök a férfit beazonosították, elfogták és a Bátonyterenyei Rendőrkapitányságra előállították. A nyomozók a 20 éves karácsondi lakost lopás bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !