Óvodából, iskolából, kórházból és sportközpontból lopott a tolvaj

A XIV. Kerületi Rendőrkapitányság egyik szolgálaton kívüli rendőre 2022. július 24-én délután Budapest III. kerületében, a Római-parton volt, amikor felfigyelt egy ismerős arcra; rögtön tudta, hogy lopás miatt adtak ki ellene elfogatóparancsot - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Pásku Károly rendőr százados azonnal értesítette III. kerületi kollégáit, majd szemmel tartotta a férfit, aki időközben bement egy közeli sporttelepre.

A helyszínre érkező óbudai egyenruhások a körözés alatt álló V. Jánost a telephely előtt elfogták, majd előállították a kerületi rendőrkapitányságra.

Az eljárás során kiderült, hogy az 57 éves férfi 2022. május és július között több kerületben, összesen tizennégy óvodába, iskolába, kórházba és sportközpontba ment be, ahonnan telefonokat, pénztárcákat – benne bankkártyákkal, iratokkal, pénzzel – lopott el.

A bűncselekményekkel okozott kár meghaladja a másfél millió forintot. ​

A XIV. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói az 57 éves férfit nyolcrendbeli lopás bűntett és hatrendbeli lopás vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a bíróság 2022. július 27-én elrendelt. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !