Keresés ebben a blogban

Ok nélkül verte meg korábbi élettársa édesapját, az életveszélyes állapot elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető

A Somogy Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki ok nélkül verte meg korábbi élettársa édesapját.

A vádirat lényege szerint a vádlott – a volt párjával közös, anyjával és annak szüleivel lakó - kisgyermekét látogatta meg 2021 augusztusában a Nagyatádhoz közeli faluban.

A ház udvarán tartózkodó férfi a látogatás végén - előzmény nélkül - szidalmazni kezdte a nagyot halló, idős sértettet, aki a vádlott közelében, a teraszon pihent. A sértett azonban nem értette, hogy mit mondott neki az unokája apja, ezért odament hozzá. Az indulatos terhelt ekkor ököllel többször fejen ütötte az idős férfit, majd a földre lökte, ahol a fejénél meg is rúgta, végül az utcán parkoló kocsijába ült és elhajtott.

A sértett másnap fájlalta a fejét, szédült, nehezen kapott levegőt, ezért a hozzátartozói kórházba vitték.

Az idős férfi a vádlott bántalmazása következtében nyolc napon túl, hat-nyolc hét alatt gyógyuló sérüléseket szenvedett, mivel koponyáján vérömleny alakult ki, valamint keményagyhártyájánál is vérgyülem képződött. Az életveszélyes állapot elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető.

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékhez benyújtott vádiratában a vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !