Megsérült gyermeket mentettek a rendőrök Borsodban

Egy túrázás közben megsérült 7 éves gyermeket kutattak fel és részesítettek elsősegélyben Kács település külterületén a mezőkövesdi rendőrök - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Egy bükkábrányi család tett kirándulást 2022. július 10-én a délelőtti órákban a Kács közelében elhaladó turistaútvonalon. Ennek során a család egyik tagja - egy 7 éves kisfiú - megbotlott, elesett és úgy megütötte a fejét, hogy az eszméletét is elvesztette.

A túrázók ekkor telefonon kértek segítséget a rendőröktől, akik Pongrácz Balázs r. főtörzsőrmester és Hajas Laura Kinga r. őrmester személyében (mindketten a Bükkábrányi Rendőrőrs állományába tartoznak) azonnal a helyszínre mentek és 20 percen belül meg is találták őket.

Az apa a gyermekkel már elindult a falu irányába, amikor találkoztak az erdőben és ekkor Pongrácz Balázs r. főtörzsőrmester a karjába átvette az eszméletlen gyermeket, akit kb. 600 méteren át a szolgálati autóig vitt el. Itt járőrtársával együtt csillapították a gyermek sebének vérzését, majd a sérültet átadták az időközben kiérkező mentőszolgálat munkatársainak.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !