Lefoglalt autót akart darabokban értékesíteni egy 36 éves etesi férfi

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 36 éves etesi férfi ellen, aki a nyomozó hatóság által lefoglalt autót szerelte szét, hogy fémátvevő telepen értékesítse a részeit.

A férfi lakóhelyén rendőri intézkedést folytattak le a Salgótarjáni Rendőrkapitányság rendőrei. Bűnjelként – helybenhagyással – lefoglalták az udvaron álló személygépkocsit, ennek során hét, jól látható helyen elhelyezett, sorszámozott, feltűnő piros színű zárcímkével is ellátták. 

Később a férfi a hatósági zárócímkéket letépte, majd egy fejszével az ajtókat és a motorháztetőt eltávolította, a karosszériát megrongálta, ezután kiemelte a motort és leszerelte mind a négy abronccsal ellátott felnit. Az alkatrészeket egy ismerősével elkezdte bepakolni egy másik autóba, hogy leadja őket egy fémhulladék átvevő telepen, de az egy lakossági bejelentésre a helyszínre érkező rendőrjárőrök ebben megakadályozták.

Az ügyészség a férfit végrehajtás alól elvonással elkövezett zártörés bűntettével vádolta meg, vádiratában indítványozva, hogy amennyiben a férfi az előkészítő ülésen beismeri bűnösségét, a bíróság vele szemben szabjon ki 80 nap elzárást.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !