Kiszabadult kutya támadt egy járókelőre, a férfi egyik ujjának körömpercét amputálni kellett

A Püspökladányi Járási Ügyészség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy építőmunkás ellen, akinek hanyagsága miatt támadt gyalogosra egy kutya - olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A vádlott udvarrendezési munkálatokat végzett a megbízójának kabai házánál. A tulajdonosok figyelmeztették a férfit, hogy a ház udvarán található, a külső és a belső udvarrészt határoló kerítések kapuját mindig tartsa zárva, hogy az udvar hátsó részében tartott kutyák ne szökhessenek ki az utcára.

A vádlott az ominózus napon 17 óra körül egy talicskával földet hordott be az ingatlan udvarára, de közben nyitva hagyta a külső-belső udvart elválasztó kiskaput. Emiatt a megbízók nagytestű kutyája átment az első udvarrészbe, és amikor a férfi kiakasztotta az utcafronti nagykaput, az eb hirtelen kiszaladt az utcára és nekitámadt az éppen arra járó sértett kistestű kutyájának.

A férfi igyekezett megmenteni kiskutyáját, de közben a kiszabadult vizsla többször megharapta a kezét. A kiszökött állat házban tartózkodó gazdái észlelték a történteket és azonnal a sértett segítségére siettek.

Az eset során a sértett több ujján is súlyos, nyolc napon túl gyógyuló harapásos sérüléseket szenvedett, ráadásul egyik ujjának körömpercét amputálni kellett.

Az ügyben a Püspökladányi Rendőrkapitányság folytatott nyomozást.

A Püspökladányi Járási Ügyészség a hanyag munkással szemben gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Püspökladányi Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratában a járási ügyészség indítványozta, hogy a járásbíróság a vádlottal szemben tárgyalás tartása nélkül, az ügyiratok tartalma alapján pénzbüntetést szabjon ki.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !