Ismét rabolt az erőszakos többszörös visszaeső férfi

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy rablások miatt korábban már többszörösen büntetett 40 éves férfi ellen, aki a legutóbbi szabadulását követő pár hónap elteltével ismét rabolt.

Az erőszakos bűncselekmények miatt korábban már többször büntetett férfi a legutóbbi, 7 év fegyházbüntetéséből 2021 júliusában szabadult.

A vádirat szerint a vádlott alkalmi ismerősével, a sértettel italozott. Az éjjeli órákban a két férfi a VII. kerületben, az Almássy térnél tartózkodott, amikor a vádlott minden előzmény nélkül ököllel megütötte a sértettet az arcán, majd a kabátjánál fogva a falhoz nyomta, és fenyegető hangnemben a pénztárcáját követelte. Ezzel egyidejűleg a támadó benyúlt áldozata kabátjának belső zsebébe és onnan kivette a férfi pénztárcáját, amiben 78.000 forint készpénz, valamint a sértett személyi okmányai voltak. Az értékek megszerzése után a férfi elhagyta a helyszínt. A sértett a bántalmazás következtében könnyebben sérült.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a férfit - mint erőszakos többszörös visszaesőt - rablás bűntettével vádolja. A kerületi ügyészség a letartóztatásban lévő elkövetővel szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta, valamint annak megállapítását, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !