Keresés ebben a blogban

Így lett gyanúsított a feljelentőből

Egy hosszabb ideje Magyarországon élő, 82 éves német férfi tett feljelentést a Tamási Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen 2022. július 15-én - közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. A férfi elmondta, tudomására jutott, hogy a devizaszámlájáról eltűnt 3 millió forint. Az idős férfi azt is sérelmezte, hogy egy ismeretlen többször is korlátozta őt a szabad mozgásban, mert az utcai kiskaput lánccal, lakattal zárta be, amihez neki nem adott kulcsot.

Az ügyben a rendőrök széleskörű adatgyűjtést végeztek, szemlét tartottak az értényi ingatlanban, ahol a lakás céljára is szolgáló garázsban nagy mennyiségű lőszert és különböző fegyvereket találtak. A tulajdonos elszámoltatása során elismerte, hogy csak egy részükre rendelkezik engedéllyel. Az összesen 26 fegyvert, vagy annak utánzatát és 1128 darab különböző lőszert a rendőrök lefoglalták, melyekről szakértői vélemény készül. A gyűjtögető férfit előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. Az egykori katona beismerte, hogy a külföldön megszerzett és onnan behozott fegyverek tartására nem kért és nem kapott engedélyt.

A férfi ellen a Tamási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán indult eljárás lőfegyverrel, vagy lőszerrel visszaélés bűntette miatt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !