Hétvégi vásárlás helyett egy késsel hadonászó férfit fegyverzett le Vácz Vilmos r. törzsőrmester

Hétvégi vásárlás helyett egy késsel hadonászó férfit fegyverzett le Vácz Vilmos r. törzsőrmester egy pesterzsébeti bevásárlóközpont előtt. A XVIII. kerületi Rendőrkapitányság járőrvezetője az ominózus estén ment vásárolni az áruházba, amikor a parkolóban észrevette, hogy az egyik csomagküldő pontnál két férfi vitázik egymással, majd egyikük egy kést vesz elő és a másik felé szúr. A támadó szerencsére nem sebesítette meg vitapartnerét, a törzsőrmester pedig rögtön közbeavatkozott - olvasható a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleményében.  

"Szolgálatba helyeztem magam, és felszólítottam a férfit, hogy dobja el a kést. Ekkor meglepődött, felém fordult és leengedte maga mellé az eszközt, de még mindig ott tartotta a kezében" – mesélte a járőrvezető. 

Ezután ismét utasította a támadót, aki végül csak a többszöri határozott rendőri felszólításra volt csak hajlandó elengedni a bicskát. 

"Többször is kiabáltam neki, mire végre a felszólításomnak eleget tett és a járdaszegély mellé dobta a körülbelül 10 centiméteres pengehosszúságú kését. Mikor már biztonságos távolságban volt a késtől, elfogtam és szóltam a kerületi kollégáknak" - magyarázta Vácz Vilmos. 

A BRFK XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitányság járőrei előállították a férfit, majd a nyomozók a 49 éves M. Csabát súlyos testi sértés kísérlet bűntett miatt gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A férfivel szemben a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

Fotó: Vácz Vilmos r. törzsőrmester/Facebook - Budapesti Rendőr-főkapitányság 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !