Felgyújtotta a kisvárdai várat egy 25 éves helyi lakos, tettét videóra is vette

A rendőrségre 2022. július 18-án éjjel érkezett bejelentés, hogy a kisvárdai műemlékvédelem alatt álló várban, amelyen jelenleg felújítási munkálatokat végeznek tűz ütött ki. A Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltói a lángokat rövid időn belül eloltották, személyi sérülés és közveszélyokozás nem történt. A helyszíni szemle adatai szándékos gyújtogatás elkövetésére utaltak, ezért a Kisvárdai Rendőrkapitányság rongálás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen büntetőeljárást rendelt el - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök haladéktalanul megkezdték az adatgyűjtést, aminek eredményeképpen egy napon belül, 2022. július 19-én  azonosították és elfogták azt a 25 éves helyi lakost, aki a várban szándékosan, égésgyorsító gyúlékony anyag használatával tüzet gyújtott, és tettével közel 50 millió forint rongálási kárt okozott.

A kisvárdai nyomozók V. A. L. 25 éves helyi lakost elfogása után a rendőrkapitányságra előállították, és rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták. A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését beismerte. Tettét azzal indokolta, hogy magánéleti gondjai miatt az életét értelmetlennek érzi, rendszeresen fogyaszt alkoholt, a bűncselekményt is ittas állapotban követte el. Telefonjával videófelvételeket is készített a tűzgyújtásról, amelyeket önként megmutatott a rendőröknek.   

A gyanúsítottat a rendőrség őrizetbe vette, és előterjesztést tett letartóztatása indítványozására.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !