Erőszakkal kényszerítette prostitúcióra barátnőjét egy budapesti férfi

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 27 éves férfival szemben, aki többször megerőszakolta, valamint bántalmazással és fenyegetéssel prostitúcióra kényszerítette a barátnőjét. 

A vádirat szerint a férfi 2021 májusa környékén, Budapesten ismerkedett meg a 28 éves nővel, majd nem sokkal később együtt egy kőbányai lakásba költöztek.

A vádlott még a megélhetését biztosító jövedelemmel sem rendelkezett, ennek ellenére elhitette a sértettel, hogy majd eltartja őt, és rávette a nőt arra, hogy felmondja az állását. A vádlottnak már ekkor az volt a célja, hogy a sértettet prostituáltként dolgoztatja.

Miután a sértett felmondott a munkahelyén, a vádlott közölte vele, hogy szexmunkát kell végeznie. A sértett tiltakozott, ezért a vádlott bántalmazta és azzal fenyegette, hogy megöli őt. A megfélemlített és bántalmazott nő ezután Budapesten, több helyszínen végzett prostitúciós tevékenységet jellemzően a vádlott felügyelete mellett. A szexuális szolgáltatás összegét is a vádlott határozta meg, amit ezután minden esetben el is vett a sértettől.

A nő többször jelezte a férfinak, hogy nem akarja folytatni a prostitúciót, a vádlott ilyenkor azonban bántalmazta és fenyegette őt, illetve folyamatosan félelemben tartotta, ezért a sértett nem mert segítséget kérni, vagy elmenekülni. A férfi emellett naponta több alkalommal kábító hatású szereket adott a nőnek, illetve azok fogyasztására kényszerítette. A vád szerint a férfi ebben az időszakban, a kőbányai lakásban több alkalommal a sértett akarata és tiltakozása ellenére létesített a nővel szexuális aktust.

A vádlott 2021 júliusában Ausztriába vitte a sértettet azért, hogy ott folytassa a prostitúciós tevékenységet, erre azonban már nem került sor. A sértett a családjától kért segítséget, majd a rendőrséghez fordult. A vádlott ekkor Franciaországba menekült, elfogatóparancs alapján került kézre.

A Fővárosi Főügyészség a büntetett előéletű 27 éves férfit emberkereskedelem bűntettével és szexuális erőszak bűntettével vádolja, és vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban. A vádlott jelenleg is letartóztatásban van.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !