Elmérgesedett a családi vita Érden

Az érdi rendőrök befejezték annak a helyi családnak az ügyét, akik a gyanú szerint közrefogták autójukkal az egyik szintén gépjárművel közlekedő rokonukat, többször neki mentek, majd megállásra kényszerítették. Egyikük többször megütötte az áldozat fejét, majd három társával a sértett autóját is megrongálták - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Egy 21 éves érdi férfi kért segítséget a rendőröktől, mivel rokonai egy-egy gépkocsival közrefogták, az egyik jármű oldalról nekiütközött, a másik jármű szemből kikerülésre kényszerítette. A tovább hajtó áldozat egy piros lámpánál megállt, ekkor érte utol a kikerülésre kényszerítő jármű, majd ismét nekiütközött.

Ezzel még nem ért véget az ámokfutás ugyanis a másik gépkocsi is utolérte, amelyből kipattant egyik 40 éves rokona, odafutott, kirángatta autójából és ököllel többször megütötte a fejét.  A másik autóban utazó rokonok, egy akkor 17 éves kamasz, valamint társai egy 27 és egy 38 éves budapesti férfi kiugrottak az autóból és mind a négyen különböző szerszámokkal, felváltva és folyamatosan ütötték, rongálták a sértett kocsiját. Miután kitombolták magukat, elhagyták a helyszínt. Az áldozat a bántalmazások és ütközések következtében könnyű sérüléseket szenvedett.

Az érdi nyomozók napokon belül elfogták az áldozat négy rokonát és el is kezdték faggatni a kihallgató helyiségben a cselekménnyel összefüggésbe hozható családtagokat.

A 40 éves férfi kihallgatásán vallomást nem tett, a gyanúsítás ellen panasszal élt, majd az eljárás végén a cselekmény elkövetését elismerte. Kamasz fia szintén nem tett vallomást, azonban azt elismerte, hogy abban az időben az egyik kocsit ő vezette, de utasa nem volt. Az egyik társ azt vallotta, hogy nem látta a bántalmazást, és a rongálásban részt sem vett, a gyanúsítás ellen panasszal élt. A másik budapesti férfi úgy nyilatkozott, hogy ő ott sem volt a szóban forgó eseménykor.

Az Érdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a 40 éves férfi ellen a közúti veszélyeztetés, kiskorú veszélyeztetése bűntettének, testi sértés, valamint rongálás vétségének, társai ellen csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének, valamint rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !