Benzinnel leöntötte azért, hogy felgyújtsa élettársát

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú bíróság ítéletének helybenhagyására tett indítványt a Pécsi Ítélőtáblán azon vádlott büntetőügyében, aki  ittasan fel akarta gyújtani élettársát.

A Somogy megyei településen élő férfi 2021. június 13. napján családtagjaival otthonában felújítási munkát végzett, amelynek során italozott. Délután ittasan szóváltásba került élettársával, aki el akart tőle költözni. A feldühödött vádlott a műhelyben található benzines flakont felkapva annak tartalmát élettársa fejére és ruházatára locsolta. A sértett félelmében elfutott a férfi elől, és telefonon kért segítséget, majd a rendőrök kiérkezéséig a ház előtt, az utcán várakozott. A helyszínre érkező rendőrök az időközben az égő cigarettával a sértett felé közeledő férfit felszólították, hogy a cigarettát dobja el. A vádlott azonban a felszólításnak nem tett eleget, a cigarettájába beleszívott, hogy a felparázsló csikket a sértettre pöckölje. A cigarettát a férfi és élettársa közé álló rendőrök a férfi kezéből kiütötték, majd vele szemben testi kényszert alkalmazva a másik kezében szorongatott öngyújtóját is elvették.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat - a váddal egyezően – különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt 5 év fegyházbüntetésre ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen a védelem felmentésért fellebbezett. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helybenhagyására tett indítványt.

Az eljárás másodfokon a Pécsi Ítélőtábla előtt folytatódik.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !