Akár tragédia is történhetett volna: két-három liter bor után egy nő egy egész udvarnyi szemetet felgyújtott Csepelen

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. Kerületi Rendőrkapitánysága közveszély okozása bűntett gyanúja miatt folytat eljárást egy budapesti nővel szemben, aki a gyanú szerint 2022. július 28-án délelőtt meggyújtotta a szemetet a csepeli háza udvarán, a tűz azonban az egész telekre szétterjedt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A nyomozás adatai szerint S. Mónika úgy próbált megszabadulni a nagy mennyiségű háztartási és ipari hulladéktól az udvarán, hogy az egyik nikecell darabot meggyújtotta, majd egyszerűen bement a házába, ám a tűz percek alatt átterjedt az ott lévő öt bontásra váró autóra, hűtőgépekre, gumiabroncsokra és egyéb hulladékokra. A heves lángokat a tűzoltók fékezték meg.

A kerületi járőrök S. Mónikát még aznap, 10 óra 55 perckor az otthonában elfogták, majd előállították a XXI. Kerületi Rendőrkapitányságra.

A 47 éves nőt a nyomozók közveszély okozása bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, aki a terhére rótt bűncselekmény elkövetését elismerte. Vallomásában azzal védekezett, hogy mérges lett, amiért az egyik utcabeli férfi az ő háza mellé hordta rendszeresen a szemetet, ezért két-három liter bor után úgy gondolta, meggyújtja azt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !