50 kilométeren át üldözték a rendőrök az ittasan és kábítószer hatása alatt vezető férfit

A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Kecskeméti Járásbíróságon.

A vádirat szerint Soltvadkerten a rendőrök közúti ellenőrzést kezdeményeztek, azonban a fiatal férfi a rendőri jelzés ellenére az autójával nem állt meg és elhajtott a helyszínről.

Az elkövető közel 50 kilométeren át tartó menekülése során – néhol 170-180 km/óra körüli sebességgel közlekedve – megpróbálta leszorítani az útról az követésbe bekapcsolódó rendőrautókat, több KRESZ szabályt megszegett és a közúti közlekedésben részt vevő gépjárművezetők testi épségét is veszélyeztette.

A rendőrök végül egy körforgalmat lezárva kényszerítették megállásra az elkövetőt, aki még ekkor is menekülni próbált, nekiütközött egy szolgálati autónak, majd a rendőri intézkedésnek is ellenállt.

Az elkövetés óta letartóztatásban lévő büntetett előéletű terhelt beismerő vallomást tett és azt is elismerte, hogy a vezetés közben alkoholt, míg azt megelőzően a szeszes ital mellett kábítószert is fogyasztott.

A nyomozó ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés, továbbá kisebb kárt okozó rongálás, ittas állapotban elkövetett járművezetés, valamint kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklás bűncselekményével vádolja a 20 éves férfit.

Vádiratában az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság ítélje a férfit halmazati büntetésül végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre és végleges hatályú járművezetéstől eltiltásra.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !