Verekedésbe torkollt a várakozás a kecskeméti vasútállomáson

A Kecskeméti Járási Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság miatt emelt vádat három férfival szemben. A vasútállomás egyik biztonsági őre a peronon ittasan üldögélő és vonatra váró testvérpárral szóváltásba keveredett, egyikük fejéről levette a napszemüvegét, majd minden ok nélkül hirtelen a karjait is hátra csavarta, ami végül hármójuk között kölcsönös verekedésbe torkollt.

A vádirat szerint a kecskeméti vasútállomáson fegyveres biztonsági őrként szolgálatot teljesítő elkövető a járőr társával 2021. július 18-án, délben a peronon két külön padon ülő és ittasan vonatra váró testvérpárt – az ügy másik két vádlottját - az italozás abbahagyására és távozásra szólította fel. A testvérpár a vasútállomáson nem fogyasztott alkoholt, ezért nem voltak hajlandók távozni sem, és a felszólítást sérelmezve mindkét őrt szidalmazni kezdték.

Ekkor a biztonsági őr odalépett egyikükhöz, levette a fejéről a napszemüvegét, és azt a padra tette. A dulakodást ő kezdeményezte azzal, hogy amikor a férfi a szemüvegéért nyúlt, hogy felvegye, az őr egy hirtelen mozdulattal hátratekerte a jobb karját. Ezt látva a megtámadott férfi fivére ellökte az őrt testvére mellől, mire ő a gumibotját elővéve feléjük ütött. Ezután mindhárman dulakodtak: a fivérek ököllel akarták megütni az őrt, aki az ütéseket gumibotjával védte, de a rúgásokból kapott az őr járőrtársa is, aki nem volt részese a dulakodásnak. A biztonsági őröknek nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérülései keletkeztek, amely miatt azonban nem kérték a fivérek megbüntetését.

Az ügyészség mindhárom férfit csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével vádolja, ezért velük szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozza. Ügyükben a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !