Új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt vettek őrizetbe két lőrinci férfit

Új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt vettek őrizetbe két lőrinci férfit, akiknek a bíróság elrendelte letartóztatásukat - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Hatvani Rendőrkapitányság 2022. június 22-én hajnalban egy összehangolt akció során öt helyszínen tartott kutatást a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival közösen, melynek során öt személyt állítottak elő.

A rendőrök két lőrinci lakos otthonában kábítószergyanús fehér port, – melyek előzetes szakvélemény alapján új pszichoaktív anyagnak minősülnek –, zöld növényi származékot, és ezek porciózásához szükséges eszközöket foglaltak le, továbbá pozitív értéket mutatott a velük szemben alkalmazott gyorsteszt. A gyanú szerint a 32 éves és 35 éves férfi az elfogásukat megelőzően Hatvan - Lőrinci - Apc - Zagyvaszántó vonzáskörzetében árusították a bódító hatású anyagot.

A nyomozó hatóság őrizetbe vette a két gyanúsítottat új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűncselekmény miatt, és előterjesztést tett a letartóztatásuk indítványozására, melyet a bíróság 2022. június 24-én elrendelt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !