Úgy akart megszerezni egy autót, hogy megöli annak tulajdonosát

A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki úgy akart megszerezni egy autót, hogy megöli annak tulajdonosát.

A vádirat szerint az elkövető 2021 évben nehéz anyagi helyzetbe került, tartozása meghaladta a 8 millió forintot. A cselekmény sértettje, egy jó anyagi körülmények között élő idős úr 2021 februárjában prémium kategóriás autóját hirdette meg eladásra. Az elkövető jelentkezett a hirdetésre anélkül, hogy a vételárat ki tudta volna fizetni, majd személyes találkozót beszéltek meg.

A férfi az autóval érkező sértettet megpróbálta becsalni a házba. Mivel a sértett nem akart bemenni, az elkövető üres lapokkal töltött meg egy zacskót, amiről azt állította, hogy a pénz van benne és beült a járműbe. Ezután - mivel a sértett azt szerette volna, ha a vételárat befizetik a számlájára -, az autóval Üllőre hajtottak.

Időközben a férfi egy félreeső útszakaszon megkérte a sértettet, hogy álljon félre. Miután ez megtörtént, az elkövető minden átmenet és figyelmeztetés nélkül egy hegyes szúróeszközzel a sértett hasa felé szúrt. A megtámadott férfi reflexszerűen védekezésre emelte a kezét, így a szúrás azt érte. Ezután a sértett kiugrott az autóból és elmenekült, majd a közeli házaknál tartózkodó személyektől kért segítséget.

A férfi a sértett után hajtott, de miután látta, hogy nincs esélye a támadás befejezésére, megállt a sértett mellett, és úgy tett mintha segítséget szeretne nyújtani a vérző férfinak. Mivel a helyszínen lévők látták, hogy a sértett fél a férfitől és kiabál felé, kihívták a rendőrséget. A kiérkező rendőrök az elkövető ruházatában további két kést találtak.   

Az ügyben a Pest Megyei Főügyészség előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a támadó ellen. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !