Rendőrökre támadt egy anya és két gyermeke Szabolcsban

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat egy család három tagja ellen a Nyírbátori Járásbíróságon.

A vádirat szerint egy nyírségi család nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott egy családi rendezvényen, majd szóváltásba keveredtek a közelben lakó kocsmárossal, aki követelésük ellenére nem adott nekik több alkoholt, ezért rátámadtak a feleségére. A kocsmáros által értesített rendőrök megakadályozták, hogy a földre lökött nőt a 16 éves büntetett előéletű fiú és a szintén büntetett 51 éves anyja tovább bántalmazza, és intézkedni kezdtek a rend helyreállítására.

Amikor a rendőrök testi kényszert alkalmaztak a fiatalkorúval szemben, 20 éves nővére odalépett és lábon rúgta az egyik rendőrt, miközben számos, az eljárás során ismeretlenül maradt jelenlévő indulatosan és ellenségesen kiabált a rendőrök felé.

Eközben a fiatalkorú kiszabadult a fogásból, magához vett egy 90 centiméter hosszúságú fejszét, és a rendőröket megöléssel fenyegetve azt kiabálta, hogy takarodjanak onnan. Az anya egy könnyfakasztó spray-t hozott elő és annak használatával fenyegette a rendőröket, majd a lánya is bekapcsolódott a fenyegetésbe, míg a fia a fejszét és egy agyagvázát lengetett, valamint egy nagytestű kutyát kötött a bejárati ajtó elé, hogy a rendőrök ne tudjanak bemenni.

A vádlottak az ügyészség indítványa alapján az elkövetés óta letartóztatásban vannak.

Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság a két nőt ítélje börtönbüntetésre, a fiút felfüggesztett szabadságvesztés büntetésre azzal, hogy a próbaidő tartamára rendeljen el számára pártfogó felügyeletet.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !