Őrizetbe vettek egy fegyverboltost lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés gyanúja miatt

Őrizetbe vettek egy 50 éves budapesti fegyverboltost, aki olyan lőszereket árusított, amelyekre nem volt engedélye, és olyan fegyvereket tartott, amelyek nem szerepelnek a magyar nyilvántartásban - közölte a rendőrség a honlapján.

A férfit tartózkodási helyén, Nógrádkövesden fogták el a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének segítségével, a fővárosi boltot zár alá vették.

A közlemény szerint a férfi egy fegyverüzlet tulajdonosaként februárban és márciusban Budapesten értékesített 5500, áprilisban pedig egy másik vásárlónak 1000 lőszert, miközben az első esetben olyan kaliberű lőszer tartására nem volt engedélye, a második esetben pedig a vevőnek nem volt fegyvertartási engedélye.

A férfi a fegyverbolt tulajdonosaként szándékosan megsértette a lőfegyverkereskedelemre vonatkozó törvényt - írták.

A nyomozók 14 golyós lőfegyvert, 24 maroklőfegyvert és mintegy 10 000 különféle kaliberű lőszert foglaltak le a férfinél tartott házkutatáskor.

A megyei rendőr-főkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel többrendbeli visszaélés megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást. A férfit őrizetbe vették és indítványozták letartóztatását.

(MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !