Nyitott konyhaablakokon ment be lopni a komáromi férfi

Lopás bűntette miatt a Komáromi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki nyitott konyhaablakokon a szúnyoghálót eltávolítva lopott több épületből.

A vádirat szerint két férfi 2021. január 25. napján, hajnalban azért indult el Komárom belvárosába, hogy italt vegyenek. Egy hotel ablakai alatt sétáltak, amikor az egyik férfi látta, hogy az ablak nyitva van, ezért elhatározta, hogy azon bemegy. A barátja ettől sikertelenül próbálta eltántorítani. A férfi a szúnyoghálót letépte, a bukóra nyitott ablakot benyomta, majd a konyhába bemászott. Az elkövető a hotel folyosóján, a lépcsőházban, a recepciós irodában, a közösségi térben lévő szekrényekben kutatott értékek után, majd a nála lévő hátizsákba tett digitális ajtólakatot, mágneses belépőkártyát, laptop töltőt, USB kábelt, mobiltelefont, SIM kártyát és laptopot. Az elkövető magához vett 1 darab olajfestményről, latex technológiával készült lenyomatot.

Az elkövető két sértettnek 74.890, illetve 180.990 forint kárt okozott, amely lefoglalással megtérült.

A férfi 2020. októberében a kora hajnali órákban szintén egy komáromi házba jutott be ugyancsak a magasföldszinti nyitott konyhaablakon keresztül úgy, hogy a szúnyoghálót felvágta. Innen a sértett üvegedényben gyűjtött, legfeljebb 50.000 forint értékű aprópénzét vitte el.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság az elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki, a próbaidőre rendelje el a pártfogó felügyeletét, valamint 50.000 forint vagyonelkobzással sújtsa.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !