Ugrás a fő tartalomra

Menekülés közben az autójával elsodort egy rendőrt egy díler

A rendőrök 2020 novemberében, Fejér megyében fogták el azt a dílert, aki menekülés közben az autójával elsodort egy rendőrt. A magyar férfi az autójában talált 6 kilogramm marihuánát egy szerb férfitől szerezte, akire a nyomozók szintén lecsaptak.

A vádirat szerint egy 58 éves szerb és 41 éves magyar férfi 2020. év második felétől kezdve, kábítószer kereskedelmével foglalkozott Budapesten. A magyar férfi viszonteladó volt, aki a szerb dílertől szerezte be a drogot. A szerb férfi az elfogásukat megelőzően, továbbértékesítés céljából, mintegy 38 kilogramm marihuánát szerzett meg, amit egy társasházi lakásban, és a tárolóban tartott.

A magyar férfi 6 kilogramm marihuánát rendelt a szerb dílertől, aki a kábítószert 2020. november 18-án, a társasház mélygarázsában adta át. A magyar díler a kábítószert a gépkocsi csomagtartójába tette, majd Velencére ment. A nyomozók egy dohánybolt parkolójában felszólították, hogy szálljon ki. A férfi a rendőrök felszólítása ellenére gázt adott, és az egyik rendőrt elsodorva elhajtott a helyszínről. A rendőrök a menekülő dílert Lovasberény közelében fogták el.

A magyar férfi a marihuánán kívül amfetaminnal, kokainnal és más kábítószerekkel is kereskedett. A kábítószereket egy várpalotai garázsban, valamint egy gárdonyi ingatlanban tárolta. Itt a rendőrök mintegy 5,5 kilogramm marihuánát, több mint 4500 darab MDMA tartalmú tablettát, csaknem 6 kilogramm amfetamint, továbbá kokaint és GBL tartalmú folyadékot is találtak, amiket lefoglaltak. A vádlott a várpalotai garázsban egy házilag átalakított puskát is tartott, amelynek tartására nem rendelkezett engedéllyel.

A szerb férfi 2020. november 18-án egy másik vevőjének mintegy 2 kilogramm marihuánát akart átadni, azonban a Páva utca és Mester utca kereszteződésében a nyomozók elfogták. A férfi IX. kerületi lakásában és az ahhoz tartozó tárolóban további 30 kilogramm marihuánát találtak a rendőrök.

A Fővárosi Főügyészség a két dílert jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével, a magyar férfit pedig emellett lőfegyverrel visszaélés bűntettével is vádolja. Velük szemben fegyházbüntetés, a magyar férfival szemben pénzbüntetés kiszabását is indítványozta a vádiratban. A főügyészség a szerb férfi vonatkozásában Magyarország területéről történő végleges hatályú kiutasításra is indítványt tett. A vádlottaktól lefoglalt nagy összegű készpénz és más vagyontárgy tekintetében a főügyészség vagyonelkobzást indítványozott.

A magyar dílerrel szemben a Fővárosi Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt külön eljárást folytat.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Négy szolnoki gyereket keresnek a rendőrök

A szolnoki rendőrök a lakosság segítségét kérik. A Szolnoki Rendőrkapitányság eltűnés miatt keresi a 15 éves Mozsár Viktória Virgínia, a 13 éves Mozsár Attila, a 7 éves Keskeny Ernő Patrik, a 6 éves Keskeny Martin és a 23 hónapos Keskeny Mária Lilien szolnoki lakosokat. A testvérek 2022. december 5-én lakhelyükről ismeretlen helyre távoztak, és azóta is ismeretlen helyen tartózkodnak. Kérik, hogy aki a képeken látható testvérek bármelyik tagját felismeri, vagy a tartózkodási helyéről információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Szolnoki Rendőrkapitányságon, vagy hívja a 06-56-501-600 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es díjmentes segélyhívó számon.  (Fotó: police.hu) Frissítés! A gyerekeket megtalálták! Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

A rendőrök elfogták azt a férfit, aki ATM-ből pénzt felvevő embereket vert át Budapesten

Egy budapesti férfi ellen indult eljárást a VII. Kerületi Rendőrkapitányságon, aki 2022. augusztus 19-én 12 óra körüli időben egy VII. kerületi bankfiókban felajánlotta egy idős nőnek, hogy segít neki a bankautomatából pénzt felvenni. A sértett figyelmét azzal az indokkal terelte el, hogy az automata elromlott, pénzt nem ad ki. Miután az idős asszony a bankból elindult, a férfi a működő automatából magához vette a sértett 130.000 forintját, majd azzal távozott. A nyomozás során kiderült, hogy a 40 éves L. János a fenti alkalmat követően még kétszer megjelent az erzsébetvárosi bankfiókban. A második alkalommal a korábbival megegyező módon fosztott ki egy idős nőt, tőle szintén 130.000 forintot lopott el. Harmadjára is sikerrel járt; a bevált módszerrel 40.000 forintot zsákmányolt egy fiatal férfitól. A VII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói azonosították, majd elfogták a 40 éves férfit, akit két rendbeli kifosztás bűntette, valamint egy rendbeli lopás vétség megalapozott gyanúja miatt

Pont került az 1999-es alvilági leszámolás aktájának végére

A KR NNI befejezte a nyomozást a kettős emberöléssel gyanúsított két férfivel szemben. Az iratokat vádemelés céljából küldte meg a Fővárosi Főügyészségnek.    A Budapest, XV. kerületben lévő Palotás kisvendéglőben 1999. február 2-án délelőtt történt kettős emberölés ügyében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya folytatott büntetőeljárást. Mint köztudott, az alvilági körökben jól ismert D. Györgyöt és bolgár testőrét lőtték le több mint húsz évvel ezelőtt a fővárosi étteremben. A KR NNI életvédelmi nyomozói – szorosan együttműködve a szlovák társszervvel, a NAKA-val – felderítették a bűncselekményt. Majd a két elkövetőt – U. Alexet és B. Karolt – 2021. október 8-án Magyarországon, illetve nemzetközi művelet keretében Németországban elfogták. A nyomozók a két férfit előre kitervelten, több emberen elkövetett emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Jelenleg mind a ketten letartóztatásban vannak. A bü

Felismeri? - Több alkalommal tankolt járművébe, majd fizetés nélkül távozott

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik. A Dunakeszi Rendőrkapitányság üzletszerűen elkövetett lopás vétségének gyanúja miatt folytat nyomozást egyelőre ismeretlen tettes ellen. Az eljárás adatai szerint a képen látható férfi 2022. júliusa és szeptembere között egy Dunakeszin található üzemanyag töltő állomáson több alkalommal tankolt járművébe, majd fizetés nélkül távozott. A Dunakeszi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki felismeri a férfit, az hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-1-236-2883-as telefonszámon, illetve tegyen bejelentést a 06-80-555-111 Telefontanú zöld számán, vagy a 112-es központi segélyhívón! (Fotó: police.hu) Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

A rendőrök a lakosság segítségét kérik egy ismeretlen személyazonosságú holttest beazonosításában

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya közigazgatási hatósági eljárást folytat ismeretlen személy rendkívüli halála miatt. A rendelkezésre álló adatok szerint 2022. november 20-án 19 óra 53 perckor érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy Nagykanizsán, a Csapi hegy környékén egy elhagyatott pincében ismeretlen személyazonosságú holttestet találtak. Az elhunytnál azonosítására alkalmas iratok nem voltak. Az elhunyt feltehetően felnőtt férfi, a halál beálltának időpontja a megtalálást megelőző 1-3 évben valószínűsíthető. Az ismeretlen személy ruházata: kék-sárga színű melegítőfelső, farmerkabát, kék színű pulóver, bordó színű hosszú ujjú pulóver, fehér színű hosszú ujjú pulóver. A Nagykanizsai Rendőrkapitányság munkatársai kérik, hogy aki a leírás, vagy a fényképen látható ruhaneműk alapján segíteni tud az elhunyt azonosításában, hívja a Nagykanizsai Rendőrkapitányságot a 06-93-321-190-es telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyen