Ugrás a fő tartalomra

Menekülés közben az autójával elsodort egy rendőrt egy díler

A rendőrök 2020 novemberében, Fejér megyében fogták el azt a dílert, aki menekülés közben az autójával elsodort egy rendőrt. A magyar férfi az autójában talált 6 kilogramm marihuánát egy szerb férfitől szerezte, akire a nyomozók szintén lecsaptak.

A vádirat szerint egy 58 éves szerb és 41 éves magyar férfi 2020. év második felétől kezdve, kábítószer kereskedelmével foglalkozott Budapesten. A magyar férfi viszonteladó volt, aki a szerb dílertől szerezte be a drogot. A szerb férfi az elfogásukat megelőzően, továbbértékesítés céljából, mintegy 38 kilogramm marihuánát szerzett meg, amit egy társasházi lakásban, és a tárolóban tartott.

A magyar férfi 6 kilogramm marihuánát rendelt a szerb dílertől, aki a kábítószert 2020. november 18-án, a társasház mélygarázsában adta át. A magyar díler a kábítószert a gépkocsi csomagtartójába tette, majd Velencére ment. A nyomozók egy dohánybolt parkolójában felszólították, hogy szálljon ki. A férfi a rendőrök felszólítása ellenére gázt adott, és az egyik rendőrt elsodorva elhajtott a helyszínről. A rendőrök a menekülő dílert Lovasberény közelében fogták el.

A magyar férfi a marihuánán kívül amfetaminnal, kokainnal és más kábítószerekkel is kereskedett. A kábítószereket egy várpalotai garázsban, valamint egy gárdonyi ingatlanban tárolta. Itt a rendőrök mintegy 5,5 kilogramm marihuánát, több mint 4500 darab MDMA tartalmú tablettát, csaknem 6 kilogramm amfetamint, továbbá kokaint és GBL tartalmú folyadékot is találtak, amiket lefoglaltak. A vádlott a várpalotai garázsban egy házilag átalakított puskát is tartott, amelynek tartására nem rendelkezett engedéllyel.

A szerb férfi 2020. november 18-án egy másik vevőjének mintegy 2 kilogramm marihuánát akart átadni, azonban a Páva utca és Mester utca kereszteződésében a nyomozók elfogták. A férfi IX. kerületi lakásában és az ahhoz tartozó tárolóban további 30 kilogramm marihuánát találtak a rendőrök.

A Fővárosi Főügyészség a két dílert jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével, a magyar férfit pedig emellett lőfegyverrel visszaélés bűntettével is vádolja. Velük szemben fegyházbüntetés, a magyar férfival szemben pénzbüntetés kiszabását is indítványozta a vádiratban. A főügyészség a szerb férfi vonatkozásában Magyarország területéről történő végleges hatályú kiutasításra is indítványt tett. A vádlottaktól lefoglalt nagy összegű készpénz és más vagyontárgy tekintetében a főügyészség vagyonelkobzást indítványozott.

A magyar dílerrel szemben a Fővárosi Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt külön eljárást folytat.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Horrorbaleset - Az apa fejébe és mellkasába fúródtak a fűrészgépről lerepülő korong darabjai

Két év próbára bocsátotta tárgyalás kitűzése nélkül a Kiskunhalasi Járásbíróság jogerősen azt a férfit, aki apjával egy fűrészgépet készített, amely később az idősebb férfi halálát okozta. Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivőjének szerdai tájékoztatása szerint a 25 éves tompai férfi és apja 2021 tavaszán épített egy villanymotoros körfűrészt. A házilag barkácsolt gépnek sem a fűrésztárcsája, sem az ékszíjhajtása nem volt ellátva védőburkolattal, illetve újraindítás elleni védelemmel. Az apa tavaly decemberben téglákat darabolt a fűrészgéppel, amikor annak vágókorongja eltört, és egyik darabja az orrnyerge, illetve homloka közé, a másik része pedig a mellkasába fúródott. Az idősebb férfi belehalt sérüléseibe. A férfi fiát a Kiskunhalasi Járási Ügyészség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt állította bíróság elé. Az ítélet jogerős. (MTI) KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Bűnpártolás miatt emeltek vádat egy volt rendőr ellen

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség vádat emelt a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsánál egy rendőr ellen, aki ismerősei védekezését segítette egy általa nyomozott büntetőügyben. A borsodi férfi egy helyi rendőrőrs körzeti megbízottjaként 2020 áprilisában került egy városi rendőrkapitányságon nyomozói beosztásába. A rendőr feladatai közé tartozott egy súlyos testi sértés bűntette miatt 2020 januárban indult büntetőügy nyomozása, amely szerint egy szórakozóhelyen bántalmaztak két férfit. A kamerafelvételek alapján csak azt lehetett megállapítani, hogy az egyik sértettet a szórakozóhely két biztonsági őre kivitte a hátsó bejáraton keresztül, a másik sértettet pedig egy civil ruhás személy kísérte ki, de a bántalmazás a biztonsági kamerák látószögén kívül történt. A rendőr kihallgatott egy tanút, aki közvetlenül látta a bántalmazást és fényképekről felismerte a biztonsági őröket, akik abban részt vettek. A vádirat szerint a rendőr 2020 május elején felhívta a szórakozóhely biztons

Csaknem tragédiával végződött egy járművét vezető nő kanyarban történő szabálytalan előzése

Tiszaújvárosban csaknem tragédiával végződött egy járművét vezető nő kanyarban történő szabálytalan előzése. A rendőrök szabálysértési eljárást folytattak le a vétkes sofőrrel szemben -  közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság. Egy nő vezette autóját a tiszaújvárosi Szederkényi úton, amelynek során egy be nem látható útkanyarulatban szabálytalan előzést hajtott végre. Ennek során egy vele szemben szabályosan közlekedő autós csak úgy tudta elkerülni az ütközést, hogy egy bekötőútra húzódott le. A veszélyes manővert egy térfigyelő kamera rögzítette. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság az elsőbbség és az előzés szabályainak megsértése szabálysértés elkövetése miatt a szabálytalanul közlekedő sofőrt 20.000 forint pénzbírsággal sújtotta, továbbá öt hónap időtartamra eltiltotta a közúti járművezetéstől. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Egy magas, kövér testalkatú, szakállas férfit keresnek a rendőrök, de nem a Mikulást

A rendőrök a lakosság segítségét kérik a fotón látható férfi azonosításához. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság lopás vétség gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen személlyel szemben. A nyomozás adatai szerint az elkövető 2022. június 23-án 11 óra 35 perc körüli időben Székesfehérváron, a Színház utcából - lakatlevágás módszerével - eltulajdonított egy lezárt állapotú, sárga színű férfi kerékpárt. A feltételezett elkövetőről kamerafelvétel készült, amely alapján a férfi 60 év körüli, hozzávetőleg 160-175 centiméter magas, kövér testalkatú, szakállat visel. A férfi a bűncselekmény elkövetésekor kék pólót, szürke mellényt, sötét rövidnadrágot, fekete hátizsákot, baseball sapkát és szemüveget viselt. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság munkatársai kérik, hogy aki a felvételeken látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a rendőrkapitányságon, vagy tegyen bejelentést a

Több millió forint és három kehely tűnt el a dunabogdányi templom páncélszekrényéből

A dunabogdányi templom sekrestyéjében álló páncélszekrényből pénz és három kegytárgy tűnt el. A rendőrök egy férfit meggyanúsítottak, otthonában jelentős mennyiségű bankjegyet lefoglaltak, a kelyheket keresik -  közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. A páncélszekrény sértetlen volt, amikor a templom alkalmazottja 2022. június 25-én délután gyanútlanul kinyitotta. A négy nappal korábban betett több millió forint és három kehely hiányzott. A rendőrök sem a bejárati ajtón, sem a páncélszekrényen nem rögzítettek külsérelmi nyomot, a riasztót mindig bekapcsolják éjszakára, ezért alappal feltehető, hogy napközben és saját kulccsal nyitották. Miután sorba vették azokat, akiknek van bejárása a sekrestyébe és tudhatott arról, hol tartják a páncélszekrény kulcsát, egy helyi férfihez kopogtattak be. Otthonát átkutatták, közel 3,6 millió forintot és 2 ezer eurót lefoglaltak. A 65 éves férfi kihallgatásán tagadta, hogy ellopta a pénzt és a kelyheket. A Szentendrei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osz