Lopott, rabolt, betört - Kilenc bűncselekmény van a rovásán

A jánoshalmi fiatal többek között lopott, rabolt, betört és megsértette más személyi szabadságát. A kiskunhalasi rendőrök kezdeményezték letartóztatását.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság nyomozói 2022. június 7-én 9 órakor őrizetbe vettek egy jánoshalmi lakost, aki a gyanú szerint még április közepén kirabolt egy 41 éves kiskunhalasi férfit. A gyanúsított az utcán bántalmazta áldozatát, majd elvette a pénztárcáját, amelyben aprópénz, személyes iratok és bankkártya is volt. A sértettnek eltört az orrcsontja.

A 21 éves férfi elkövetett egy másik rablást is. Egy tanya udvarára bemászott, és felfeszítette a lakóépület ajtaját. Miközben kutatott, megjelent a házban lakó idős asszony, akit gyomorszájon vágott és ellökött, majd bezárta a házba. Az erőszakos bűnelkövető a melléképületben folytatta a kutatást, ahol egy idős férfivel találta magát szembe. Őt is megütötte, elvette a pénztárcáját, majd a zsákmánnyal együtt távozott.

A tettesnek más is van a rovásán a nyomozók szerint: május 26-án ellopott egy lezárt kerékpárt egy kiskunhalasi üzlet elől, május 31-én pedig átmászott egy hétvégi ház kerítésén. A nyitott műhelyt átkutatta, és motoros láncfűrészt, sarokcsiszolót, fúrógépet, akkus csavarbehajtót tulajdonított el.

A kétrendbeli rablással, magánlaksértés bűntettével, személyi szabadság megsértése bűntettével, súlyos testi sértéssel, okirattal visszaélésekkel és üzletszerűen elkövetett lopásokkal gyanúsítható férfit elfogása után kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !