Külföldieket zsebelt ki az "ölelgetős" zsebtolvaj Budapesten

Egy 27 éves férfi egy VI. kerületi apartmannál ugyanazon a napon, egymás után három külföldit zsebelt ki. A férfi korábban is követett el ugyanilyen bűncselekményt.

A vádirat szerint a 27 éves férfi 2022. március 28-án, délután, egy VI. kerületi apartmanházban beszállt a liftbe három külföldi mellé, beszélgetett velük, majd egyiküket ölelgette, amelynek során a nadrágja zsebéből kiemelte a sértett 80.000 forint értékű mobiltelefonját. Mindezt a sértett észlelte, ezért a készüléket visszavette.

Ugyanezen a napon, a vádlott az apartmanház előtti éjjel-nappali bolt közelében egy külföldi férfi kabátzsebéből ellopta a pénztárcáját, benne mintegy 120.000 forint értékű fonttal és két bankkártyával. Nem sokkal később az apartmanház liftjében a férfi egy idősebb párral beszélgetést kezdeményezett, majd kiszállva ölelgette férfit, amelynek során a zsebéből kivett egy mobiltelefont, amit gyorsan zsebre tett. A lopást észrevette a nő, ezért számon kérte az elkövetőt, aki kivette a zsebéből a telefont és a földre dobta.

A férfi korábban, 2021. július 23-án, egy VI. kerületi hotel előtt szintén kizsebelt egy külföldit úgy, hogy beszélgetett, majd a figyelmét elterelve, benyúlt a válltáskájába, ahonnan kivette a pénztárcáját a személyi okmányaival, valamint mintegy 100.000 forint összegnek megfelelő forinttal és euróval együtt.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a büntetett férfit 4 rendbeli, zsebtolvajlás útján, üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével és vétségével - illetve két esetben azok kísérletével – vádolja, és vele szemben börtöntüntetés kiszabását indítványozta. A kerületi ügyészség indítványt tett arra is, hogy a bíróság a vádlottal szemben korábban, más ügyben kiszabott 1 év 8 hónap felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is rendelje el.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !