Két budapesti férfi elkábította, majd kirabolta az őket étellel kínáló külföldit

A budapesti rendőrök egy napon belül elfogták a két férfit, akik a gyanú szerint elkábították, majd kirabolták az őket étellel kínáló külföldit.

A ferencvárosi nyomozók egy indiai állampolgár bejelentése alapján indítottak eljárást, akit elmondása szerint a lakásán raboltak ki 2022. június 17-én. Az ismeretlenek azzal szólították meg az utcán a hajnalban hazafelé tartó férfit, hogy éheznek, ezért felhívta őket a lakásába, ahol ételt készített nekik és itallal kínálta őket. A két idegen ekkor rátámadt, egy valamilyen kábító hatású anyaggal átitatott törölközőt szorítottak az arcára, amitől néhány órára elvesztette az eszméletét. Mire magához tért, eltűnt a pénze, karórája, laptopja és mobiltelefonjai.

A IX. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói egy napon belül azonosították a feltételezett elkövetőket. P. Gyulát és M. Lászlót június 18-án a VIII. kerületben fogták el. A 26 és a 33 éves férfiakat rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. Azt, hogy a sértettet hogyan és mivel kábították el, szakértők bevonásával vizsgálják.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !