Ittasan a mentősökre támadt egy kiskunhalasi férfi

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és rongálás miatt vádat emelt egy férfival szemben. Az elkövetőhöz erősen ittas állapota miatt családtagjai mentőt hívtak, ő azonban a mentősökkel szemben agresszíven lépett fel, a mentőápolóval dulakodott, akinek emiatt a táblagép kijelzője eltört.

A vádirat szerint a kiskunhalasi férfi 2021. október 20-án, éjszaka, erősen ittas állapotban megjelent volt élettársa házánál. A férfi agresszívan viselkedett, majd a köztük kialakult vita hevében egy bicskával hadonászni kezdett azzal fenyegetőzve, hogy kárt tesz magában. A vádlott fia emiatt értesítette a mentőszolgálatot, akik a helyszínre érkezve megkísérelték ellátni a kiabáló vádlottat. Ő azonban szidta a mentőegység tagjait, majd elindult a házba azzal a felkiáltással, hogy egy kardot vesz magához.

A mentőegység vezetője ekkor útját állta, ezért a vádlott először a felsőtestével megpróbálta félrelökni, majd a felkarjánál megragadva megkísérelte elrángatni az útjából. A dulakodás során a mentőápoló kezéből kiesett az intézkedés során használt táblagépe, amelynek kijelzője megrepedt. Végül a kiskunhalasi rendőrök kiérkezéséig a mentőszolgálat közfeladatot ellátó személynek minősülő tagjai igyekeztek ártalmatlanítani az ittas férfit, aki még ekkor is torkuk elvágásával fenyegette őket.

Az ügyészség a férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével és rongálás vétségével vádolja, ezért vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !