Hazáig követte a nyugdíjast, hogy kifoszthassa - 12 ezer forint volt a zsákmánya

A feltételezett elkövető már a szolnoki piacon kifigyelte a készpénzzel fizető sértettet, akit lakcíméig követett, majd elvette a pénzét. A nyomozók őrizetbe vették a gyanúsítottat.

Bejelentés érkezett a rendőrségre egy szolnoki lakostól, aki elpanaszolta, hogy 2022. június 5-én 8 és 9 óra között a piacra ment. Kis idő elteltével feltűnt neki, hogy egy számára ismeretlen férfi figyeli és követi őt. Amikor hazatérve a lakásának lépcsőházához érkezett, észlelte, hogy a férfi oda is utánament. Az idős kora miatt nehezen mozgó sértett megijedt, próbált a lépcsőn felszaladni, de megbotlott. Az ismeretlen ezt kihasználva, a nyugdíjas férfi nadrágjának farzsebéből kivette a pénztárcáját, majd abból 12.000 forintot magához vett és a tárcát a földre hajította - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az egyenruhások az elvégzett nyomozási cselekmények eredményeként előállítottak a rendőrkapitányságra egy helyi lakost, akit kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgattak. Az 57 éves férfi beismerte a terhére rótt cselekményt. A nyomozók az eltulajdonított készpénz töredékét tudták lefoglalni a feltételezett elkövetőtől. A nyomozó hatóság a gyanúsított őrizetbe vételéről határozott és a későbbiekben előterjesztést tesznek letartóztatása indítványozására.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !