Halálos baleset Pomázon - Elsőbbsége lett volna a motorosnak, de az autót vezető nő ezt nem biztosította

A szentendrei rendőrök egy halálos közúti közlekedési baleset vizsgálatát fejezték be a napokban. Elsőbbsége lett volna a motorosnak, a helyszínen meghalt - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Pomáz, Budakalászi úton közlekedett Csobánka irányába személygépkocsijával egy helyi nő, amikor balra nagyívben akart bekanyarodni egy telephelyre. A szemközti sávban érkező motorkerékpárosnak elsőbbsége volt, de a nő ezt nem biztosította, és kanyarodása közben összeütköztek.

A 66 éves, az ütközéstől 33 méterre fekvő, motoros férfi az élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedett, a helyszínen meghalt, viselt, de be nem csatolt sisakját az ütközési ponttól 27 méterre találták meg. A gépkocsi sofőrjét megszondáztatták, negatív eredményt hozott.

A pomázi asszonyt halálos közúti baleset okozásának vétségével gyanúsították meg a rendőrök. Kihallgatásán a felelősségét elismerte, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. Védekezésében a jogosítvánnyal 31 éve rendelkező nő úgy nyilatkozott, hogy „Nem értem miért nem láttam a motorost, egyszerűen nem észleltem.” Vezetői engedélyét a rendőrök elvették, a kormányhivatal pedig visszavonta, valamint elrendelte vezetői jogosultságának szüneteltetését a büntetőeljárás jogerős befejezéséig.

Az eljárás közben kirendelt igazságügyi mérnökszakértő véleménye szerint a személygépkocsi vezetőjénél az észlelési és cselekvési késedelem megállapítható, a baleset kellő odafigyeléssel elkerülhető lett volna.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a 49 éves sofőr ellen folytatott nyomozást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !