Figyelmetlensége miatt összeütközött a menetrend szerint szabályosan közlekedő vonattal

Az Egri Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat egy 43 éves férfi ellen. Az elkövető figyelmetlensége miatt egy biztosítatlan vasúti átjáróban összeütközött a menetrend szerint szabályosan közlekedő vonattal.

A vád szerint a vádlott Mezőtárkányon, a horgásztó irányából a település központja felé haladt gépjárművével. Az út sorompóval el nem látott vasúti átkelőn vezetett keresztül.

A vádlott figyelmetlensége miatt már csak akkor észlelte az érkező vonatszerelvényt, amikor a mozdonyvezető vészfékezése mellett hangjelzéssel jelzett. Az autó ekkor fékezés ellenére a sínekre csúszott, ahol a vonatszerelvénynek ütközött, majd megpördült, végül egy használaton kívüli fa tartó oszlopnak csapódva állt meg.

A balesetben a kocsi jobb első ülésén utazó és biztonsági övet nem használó sértett bordatörést szenvedett. A vonatszerelvényen a mozdonyvezetőn kívül további 4 utas és egy jegykezelő tartózkodott, akik közül senki sem sérült meg, de a gyorsfékezés és az ütközés miatt az életük, testi épségük veszélybe került.

A férfi megszegte azt a KRESZ szabályt, mely szerint a biztosítatlan vasúti átjáróba járművel csak abban az esetben szabad ráhajtani, ha annak vezetője meggyőződött arról, hogy az átjáró felé vasúti jármű egyik irányból sem közeledik és a folyamatos áthaladásra lehetőség van. Ezen túl a sértett is szabályt vétett, mivel nem rögzítette magát becsatolt biztonsági övvel.

Az Egri Járási Ügyészség a figyelmetlen sofőrrel szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt. Az ügyben a Füzesabonyi Járásbíróság fog döntést hozni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !