Féltékenységből megszurkálta szomszédját egy ittas férfi Nádudvaron

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki felindult állapotban saját házában többször megszúrta a sértettet.

A vádlott élettársával Nádudvaron lakik, közvetlen szomszédja a sértett férfi. A vádlott és szomszédja gyerekkoruk óta jó viszonyban voltak, de a bűncselekmény elkövetését megelőzően a vádlott minden alap nélkül azt feltételezte, hogy a férfi viszonyt folytat az élettársával.

Az elkövető 2021. június 23-án, este ittasan ért haza, és közölte az asszonnyal, hogy megbeszéli ezt a helyzetet a sértettel. A vádlottat visszatartani nem sikerült. A férfi már az ajtóban hangosan szidta és fenyegette a sértettet azzal, hogy ha folytatják a viszonyt, akkor megöli őt. Az egyre agresszívabb férfi a szomszédot ököllel többször megütötte a fején és a felsőtestén, majd felkapta az ágyon lévő fenőacélt és azzal megütötte a sértett fejét. A dühös férfi egy konyhakéssel négyszer megszúrta a sértettet a jobb lapockatájékon, a jobb vállán és a bal combján. A vádlott ekkor a kést letette, majd felvett egy másikat, és azzal hadonászva szóban tovább fenyegette a sértettet, majd távozott.

A sértett orvoshoz csak másnap reggel ment. A sértettnek testszerte nyolc napon belül gyógyuló szúrt és metszett sérülései keletkeztek, míg a bal kezén lévő  ínsérülés nyolc napon túl gyógyuló volt. Figyelemmel a támadó által használt eszközök jellegére, a sérült testtájékokra, fennállt a lehetősége súlyosabb, életveszélyes sérülések kialakulásának.

Az ügyben a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozott.

A szabadlábon védekező férfi ellen a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A főügyészség a vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !