Embercsempész okozott balesetet az M19-es autóúton

A 21 éves moldáv sofőr által szállított kilenc migráns férfi mindegyike megsérült a balesetben.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai - a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján – 2022. június 20-án 1 óra 45 perc körül az M1-es autópályán akartak ellenőrizni egy lengyel rendszámú gépkocsit. A jármű vezetője menekülni próbált, a rendőri jelzést követően nem állt meg, majd az M19-es autóútra tért le Győr irányába.

A lengyel jármű az M19-es autóút 7. kilométerszelvényében, Győrszentiván térségében 2021. június 20-án 2 óra 5 perckor az autóút kihajtójánál kialakított szalagkorlátnak hajtott, és átszakítva azt a feje tetején állt meg egy több méteres mély árokban. A járművet egy 21 éves moldáv férfi vezette, rajta kívül az autó utasterében 9 – magukat afgán állampolgárnak valló – külföldi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A baleset miatt a moldáv gépkocsivezető és az autó utasterében utazók mindegyike megsérült. A sérülteket a mentők kórházba vitték, ellátásuk folyamatban van.  

A közlekedési baleset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

A külföldiek az orvosi ellátás, és a meghallgatásuk után - a hatályos magyar jogszabályok értelmében - visszakísérésre kerülnek az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A gépkocsivezető orvosi ellátása és előállítása a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra jelenleg folyamatban van. Ellene a nyomozók embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indítanak.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !